Növesszük vissza testrészeinket!

2010. március 16. 16:14

Amerikai kutatók megállapították, hogy egy gén állíthatja le azt a gyógyító képességet, amely a kétéltűek egy részénél még megtalálható, és amelynek segítségével visszanövesztik elvesztett végtagjaikat.

2010. március 16. 16:14
A p21 jelű gén kikapcsolásának hatására újra felbukkant egereknél az evolúció során már elveszett regenerálódási képesség - az Amerikai Tudományos Akadémia folyóiratában, a PNAS-ben megjelent tanulmány szerzői szerint. Philadelphiai kutatók génmódosított egereket hoztak létre, amelyeknél hiányzott az említett gén; így kiderült, hogy ezek az állatok visszanyerték szöveteik regenerálódási képességét.

A beszámoló szerint a tesztelt egerek sejtjei sokkal inkább úgy viselkedtek, mintha embrionális őssejteket regenerálnának, semmint felnőtt emlőssejteket. Ez azt jelenti, hogy inkább létrehozzák a testet, mint kijavítják azt. A kísérletben a sérült fülű génmódosított egerek visszanövesztették fülüket. A tudósok szerint nincs elméleti akadálya annak, hogy ez a folyamat embereknél is megtörténhessen.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
slomovicz
2010. március 16. 17:19
" A tudósok szerint nincs elméleti akadálya annak, hogy ez a folyamat embereknél is megtörténhessen" Ezt már az MSZMP tudósok húsz éve megvalósitották. Igy alakultak át az MSZP-be és a kapitalista tőke védelmezőivé. Levágod a tökét és visszanő.:-))
iMan
2010. március 16. 16:54
Juhéj! Eljön az az idő,amikor az emberek majd csak úgy heccből fognak kiugrálni az ablakon!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!