SkyEurope: game over?

2009. szeptember 01. 07:15

A pozsonyi repülőtér tartozásai miatt tegnap óta nem engedi felszállni a SkyEurope gépeit, a társaság bejelentette működésének felfüggesztését. A már megváltott jegyek árának visszafizetése kérdéses.

2009. szeptember 01. 07:15
Felfüggesztette működését a régóta pénzügyi nehézségekkel küzdő SkyEurope Airlines. A diszkont légitársaság gépei már tegnap sem szálltak fel Pozsonyból, ahol a cég fizetési nehézségei miatt nem kaptak üzemanyagot. A SkyEurope bécsi indulással meghirdetett járatai már augusztus közepe óta Pozsonyból szálltak fel, mert a légitársaság nem rendezte határidőre a schwechati légikikötővel szembeni tartozásait. Az utasokat a vállalat buszokkal szállította Bécsből Pozsonyba. Hétfő délután a prágai Ruzyne repülőtér is jelezte, hogy a társaság keddtől nem indíthatja el járatait a cseh fővárosból, ha nem rendezi tartozásait azonnal.

A SkyEurope tájékoztatása szerint, akik hitelkártyával vásároltak jegyet náluk, amit még nem használtak fel, azok a kártyájuk kibocsátójához fordulhatnak pénzük visszatérítéséért. Akik más módon vették meg jegyüket, közvetlenül a légitársaságtól, azok számára elképzelhető, hogy nem kapják vissza a pénzüket. Végül azok, akik a SkyEurope-pal utaztak külföldre, a visszaútjukra másik légitársaságtól kell jegyet vegyenek.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
TuRuL2k2
2009. szeptember 01. 07:27
Régóta vergődött már a SkyEurope, a csődvédelem és különösen a bécsi kiűzetés után várható volt, hogy előbb-utóbb csúnya véget érhet a társaság, ami még az elmúlt napokban is új akciót hirdetett. Akik bevásároltak, most szívhatják a fogukat, különösen azok, akik a napokban a SkyEurope-pal utaztak volna haza: ők kénytelenek lesznek más társaságnál jegyet váltani. A SkyEurope bedőlésével teljesen átalakulhat a térség diszkont légitársaságainak piaca. A szlovákiai bejegyzésű rivális bukásának fő nyertese a magyar vezetéssel működő WizzAir lehet. A Wizz már a SkyEurope bécsi kiszorulásakor kedvezményes ajánlattal csapott le a rivális póruljárt utasaira.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!