Gigi Becali EP-képviselő: Románia only üzemmód

2009. június 10. 06:36

A leggazdagabb román hiába jutott be az Európai Parlamentbe, a bíróság egyelőre megakadályozta abban, hogy Bukarest és Brüsszel között repkedjen magángépén.

2009. június 10. 06:36
Hiába jutott be az európai parlamenti képviselők közé, egy bukaresti bírósági határozat kedden megtiltotta Románia elhagyását Gigi Becalinak, aki a Nagy-Románia Párt (PRM) listáján szerzett mandátumot. A milliárdos üzletember ellen két hónapja büntetőeljárás van folyamatban. Azért akarják felelősségre vonni, mert a vád szerint megverette, majd fogva tartotta luxusautójának elrablóit, vagyis önbíráskodott. 

Az EP-választáson a PRM listájára 419 094 választó adta voksát, ami 8,65 százalékos eredményt jelent. Ezt a sikert sokan a két nacionalista politikus, Vadim Tudor és Becali összefogásának tulajdonítják. Tudor éppen akkor ajánlotta fel Becali számára a PRM listájának második helyét, amikor az üzletember körül kirobbant a büntetőjogi botrány, előzetes letartóztatásba helyezték, miközben szimpátia-tüntetések zajlottak mellette a fővárosban. (MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!