A kolozsvári szociáldemokraták nem szeretnének magyar feliratokat

2009. május 25. 19:34

A kolozsvári PSD elnöke ellenzi a város tájékoztató tábláinak magyar feliratozását, mint mondja, a budapesti Gozsdu Udvarnál sincsenek román feliratok.

2009. május 25. 19:34
A kolozsvári PSD szerint a város lakosságának kellene eldöntenie – helyi népszavazáson –, hogy a polgármesteri hivatal által a műemlék-épületeken elhelyezni szándékozott többnyelvű tájékoztató táblákon szerepeljen-e vagy sem magyar és német felirat is – közölte hétfőn Remus Lăpuşan, a városi pártszervezet elnöke. Lăpuşan úgy véli, a többnyelvű tájékoztató táblák kérdését az RMDSZ és a Nemzeti Liberális Párt (PNL) kampánytémává tették, amit a szociáldemokraták helytelenítenek.

A szociáldemokrata vezető egyébként ellenzi a tájékoztató táblák magyar feliratozását, mivel Kolozsváron a magyar lakosság aránya 20 százaléknál kevesebb, és mivel „a budapesti Gozsdu Alapítvány épületein sem látható egyetlen román nyelvű felirat sem”. Helyi referendum kiírásához a település polgárainak egynegyedének támogató aláírása szükséges: Kolozsvár esetében több mint 70 ezer kézjegyet kell összegyűjteni.

PSD: népszavazás döntsön a kolozsvári magyar feliratokról (Krónika)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!