Kisiskolásoknak tartana bemutató órát a Labrisz Leszbikus Egyesület

2023. július 12. 16:43

A Budapest Pride keretében tervezett workshop célja, hogyan lehet tabuk nélkül, például egy mesén keresztül hitelesen bevinni az LMBTQ+ témát az iskolába.

2023. július 12. 16:43
null

Érzékenyítő foglalkozást tart pénteken a Budapest Pride keretében a Labrisz Leszbikus Egyesület. A tájékoztatása szerint a program keretében a résztvevők megismerkednek a Meseország mindenkié című mesekönyvvel, részt vesznek egy alsós diákoknak tervezett bemutató órán, majd annak szakmai megbeszélésén. A workshop deklarált célja 

„megválaszolni azt a kérdést, hogy hogyan lehet tabuk nélkül, például egy mesén keresztül hitelesen bevinni az LMBTQ+ témát az iskolába, akár alsós diákokhoz is”

Az előzetes regisztrációhoz kötött programra elsősorban pedagógusokat, pedagógus hallgatókat vagy egyéb oktatási területen dolgozó szakembereket várnak.

 

Budapest Pride oldalán lévő ismertető szerint a foglalkozás négy részből áll: ráhangolódás, olvasás, kérdések-válaszok, rajzos csoportmunka.

 

A nagy vihart kiváltó, 2020-ban megjelent, „Mesék a másságról” alcímet viselő mesekönyv kiadóját, a Labriszt 2021-ben Budapest Főváros Kormányhivatala tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt marasztalta el, amiért a könyvet mesekönyvként árusítják, és a borító is így néz ki, ám azt nem tüntették fel, hogy a kötetben szereplő mesék a hagyományos nemi szerepektől eltérő viselkedésmintákat jelenítenek meg. A bíróság azonban megsemmisítette a határozatot. 

A Kúria ugyanakkor tavaly kimondta, hogy lehet pedofil szervezetnek nevezni a Labriszt. 

Fotó: Labrisz Egyesület/Facebook

 

Összesen 134 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tetx
2023. július 13. 06:43
Én is tartanék valamiféle bemutatót a részvételükkel, mondjuk egy főtéren, valami szépen ácsolt emelvényen. Sokáig emlékezne rá a többi deviáns geci. El a mocskos kezeitekkel a gyerekektől!!!
EX_Terminator
2023. július 12. 23:54
ami tiltott.
BAJA
2023. július 12. 22:23
Majd elmesélik, hogy a királylánynyal
Palmoilfree
2023. július 12. 21:12
Véletlenül bezáromaz oldalt, jelenkezhetek be újra. Van erre valami gyógyír?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!