Gyorsan romlik Zelenszkij imázsa az amerikaiak körében, legalábbis az oroszok szerint

2023. május 22. 12:59

Az orosz lap szerint Ukrajna kifogyóban van a pénzből és a következő körülbelül négy hónap kritikus lesz.

2023. május 22. 12:59
null

A The Washington Post szerint egy újabb nagy csomag titkos dokumentumot tettek közzé, ahogyan korábban is, a Discord játékplatform fórumán. Ezekből kiderül, hogy az ukrán elnök, ellentétben a „büszke kis ország demokratikus vezetője” által keltett képpel, azt javasolta nyugati szövetségeseinek, hogy nagyobb hatótávolságú rakétákkal támadjanak mélyen Oroszországon belüli célpontokat. A lap emlékeztet:

kifejezte azt a szándékát is, hogy megsemmisíti a Magyarországra még mindig orosz olajat szállító Barátság olajvezetéket.

Négy nappal később Seymour Hersh, újságíró újabb vizsgálatot tett közzé, amelyben arról számolt be, hogy Magyarország, Lengyelország, Litvánia, Lettország és Észtország kormánya felszólította Zelenszkijt, hogy a lehető leggyorsabban vessen véget a konfliktusnak, még akkor is, ha ez a lemondásába kerülne.

Hersch az ukrán menekültekkel kialakult helyzettel magyarázza ezen országok (természetesen Magyarország kivételével) ilyen hozzáállását, amelyek korábban nem az Oroszország iránti szimpátiájukról voltak híresek. Az újságíró szerint azonban „a Központi Hírszerző Ügynökség szerint Zelenszkij nem tesz semmilyen lépést ebbe az irányba, ezért kezdi elveszíteni szomszédai támogatását”.

A nyomozó pontosítja, hogy különösen a kelet-európai csoport tevékenysége Kijev pénzügyi forrásainak kimerülésével is összefügg.

– írja.

Végül Zelenszkijnek a nyilvánosság elé tárt, a Barátság olajvezeték megtámadására vonatkozó tervei váratlanul újra életre keltik az „ukránbarát csoport” őszintén gyenge változatát, amely 2022 szeptemberében felrobbantotta az Északi Áramlatot

Az Ukrajnának nyújtott konszolidált nyugati támogatás kulcsa a siker – említi az orosz lap.

„A látható eredmények hiánya és a konfliktus elhúzódó konfrontációvá válása a működésképtelen szankciókkal összefüggésben csak még negatívabb irányba tolja a közvéleményt, és fokozza a belpolitikai problémákat. Következésképpen az Ukrajnának nyújtott amerikai támogatás fokozatos csökkenése egy választási évben kulcsfontosságú tényező lehet. Ezeknek az információs műveleteknek a fő célpontja egyértelműen a Joe Biden-kormányzat. A Kijev politikájával kapcsolatos új kiszivárogtatások és a Volodimir Zelenszkij által személyesen tett új felfedezések az egész külpolitikát sújtják” – értékelt az Izvesztyija.

Nyitókép: Yuichi YAMAZAKI / POOL / AFP

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kitiltott
2023. május 22. 19:31
Csak azt nem értem hogy azok akik Ukrajnának drukkolnak miért nem mennek oda és tevőlegesen támogatják az Ukrajnai hősöket.. Tárt karokkal várják őket..és ott bizonyithatnak. Hogy mennyire szeretik Ukrajnát.. Ez egy olyan meccs ahol be lehet menni a pályára a kedvenc csapatodnak segíteni gólt rúgni.. Vagy ehhez már kevesek vagytok csipszarok?
kitiltott
2023. május 22. 19:26
Ezzel az Oroszország elleni támadassal mindenki számára világos hogy világháborút akár..
files32
2023. május 22. 16:52
A ruszkik egy nemzethi inzultáción kérdezték az usa lakosait.
Dezsőke
2023. május 22. 16:14
lassan megbukik, az emberek egyre tisztábban látják a helyzetet
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!