Hoppá: mégis felbukkanhat az iskolákban a Meseország mindenkié?

2023. május 03. 07:47

Meséken keresztül terjesztené az LMBTQ-érzékenyítést egy leszbikus egyesület, akár alsóban is.

2023. május 03. 07:47
null

A Magyar Nemzet arról ír, hogy mivel a gyermekvédelmi törvény eredményeként az LMBTQ-szervezetek kiszorultak az iskolákból, a Labrisz Leszbikus Egyesület jelenleg a tanárok érzékenyítésével próbálja elérni a gyermekeket. Terveik szerint a Meseország mindenkié című kiadványon keresztül vinnék be az LMBTQ-témákat az iskolába, akár alsós diákokhoz is, írják.

Hozzátették: érzékenyítő foglalkozást hirdet a Labrisz Leszbikus Egyesület. Egy workshop során a résztvevők megismerkednek az egyesület gondozásában megjelentetett Meseország mindenkié című mesekönyvvel, részt vesznek egy alsós diákoknak tervezett bemutató órán, majd annak szakmai megbeszélésén. Mint kiderült,

az ingyenes program célja  megválaszolni azt a kérdést, hogy hogyan lehet tabuk nélkül bevinni az LMBTQ-témát az iskolába, akár alsós diákokhoz is.

A lap emlékeztetett: a Labrisz 2020 őszén az első LMBTQ-ideológiát tartalmazó kiadvány, a Meseország mindenkié kapcsán vált ismertté, amelyben a szerzők újraírták a meséket olyan szereplőkkel, akik valamilyen „stigmatizált” vagy kisebbségi csoporthoz tartoznak.

Fotó: Facebook, Meseország Mindenkié

Összesen 227 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kitiltott
2023. május 04. 10:31
Már kérdeztem máshol is Mire akarjátok le cserélni az isten haza családot? Melyek az értékeitek amelyek mögé fel lehet sorakozni? Ki az aki képviseli a ti értékrendeteket? Gyurcsány és Gyurcsánynak? Értsétek meg nincs alternatíva Gyurcsány és a DK Vagy Orbán Viktor és a Fidesz -KDNP... Ezekből lehet választani kordonbontas előtt és után is..
kitiltott
2023. május 04. 10:31
El a kezekkel a magyar gyerekektől !!!
Lajoss
2023. május 03. 16:35
Dórika,elő a darálóval! Éberség,nertársak!
Vakfolt
2023. május 03. 13:15
Ülök a negyedikes lányom szülőién, drámai hangon bejelentik a tanárai, hogy szörnyű dolog történt, az egyik fiú behozott egy "olyan" újságot és most akkor már felvilágosítást kell tartani, a védőnővel, meg szakembert kell hívni, meg hát egy másik fiú is az interneten miket nézett, mindenki otthon beszélgessen el és bű meg bá. Ahogy dalmahodik a történet, minden szülő előadja, hogy ő nagyon nyitott a kérdéshez, de nem érzi, hogy ennek itt lenne az ideje, sőt a gyereke kurvára nem foglalkozik a témával, ő nem is akarja, hogy most akkor így ráerőltetve lásson ennek neki. De a tanárok a lányokkal már elbeszélgettek - közbevetés: de a fiúk buktak le, akkor miért is? - és a védőnő elondta nekik a vérzés meg az érés dolgait. Oké, azt sose árt tíz éves lányoknak ez fontos lehet bármelyik pillanatban, ez rendben van, de most akkor a fiúkkal mi legyen, ha nem akarnak a szülők felvilágosítást. Kiderült, hogy az "olyan" újság egy rajzolt kis gyerekeknek szóló füzetecske, ami disztingváltan bemutatja, hogyan jön ki a baba. A férfiak egymásra néznek, hogy ez az olyan újság? Jó. Na ekkor azok a részletek is megvilágosodnak, hogy a neten az egyik fiú otthon az iskolatársával megnézett egy képet, amin két lány csókolózott, ezt az anyja az előzményekből kukázta ki. És akkor az összes szülő fogja a fejét, hogy ne már basszátok meg, ahogy ezt itt előadtátok azt hihette mindenki hogy triple penetration painanal bdsm kakipisi okádós tortúra polipos-csápos orgiát néztek, erre két lány ruhában csókolózós képre már fel kell világosítani a gyerekeket? A gyerkek meg azóta is boldogan szarnak az egészre. Labriszékat meg vasvillával kéne elkergetni a gecibe. Ha beleérnek a korba, majd úgyis csinálják amire a vérük hajtja, faszért erőlködnek ezek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!