Szlovák lap: Orbán és pártja több mint egy évtizede szorítja ki Magyarországot a liberális demokráciák köréből

2023. május 03. 20:34

A Denník N szerint a mai Magyarország már nem klasszikus demokrácia, és ez nem csak érzés kérdése.

2023. május 03. 20:34
null

A Peter Spác által írt cikk szerint a magyar vezetés fokozatosan, hatékonyan és következetesen vezeti ki Magyarországot a liberális demokráciák csoportjából. A szerző úgy fogalmazott: hazánk már nem klasszikus demokrácia, ami pedig már nem érzés kérdése. A Denník N munkatársa álláspontját arra alapozza, hogy a Freedom House nemrég Magyarországot már csak a „részben szabad” országok közé sorolta.

– írta.

A lapban megjelent cikk szerint Fico pártja, a Smer jelenleg nem demokratikus, a pártnak már semmi köze a szociáldemokráciához. Spác cikkében úgy fogalmaz, Fico retorikájával egyre közelebb kerül a politikai szélsőségekhez, és nem okoz gondot neki, hogy nyíltan együttműködjön a szélsőségesekkel.

„ Egyszerűen fogalmazva, nagyon valószínű, hogy ha a Smer újra kapcsolódik a végrehajtó hatalomhoz, akkor Szlovákia (meglehetősen hangos hazai tapsvihar közepette) civilizációs szempontból elkezd Magyarország példáját követve a Kelet felé mozdulni” – zárta gondolatmenetét a szerző.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 150 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. május 04. 16:47
Szlovákia oly régi ország! vagy mégsem? Fico volt a legnormálisabb vezetőjük!
VerdbenekhyKeményFarkas
2023. május 04. 14:08
A magyar néplélek nem viseli el a demokráciát. Ahhoz kell legalább egy minimális bölcsesség és toleracia. Az infantilis magyar csak úgy érzi magát biztonságban, ha valakinek a tulajdona lehet...
Vikijo
2023. május 04. 09:51
A tökéletes liberális demokráciák mára teljesen tönkretettek néhány országot mint Svédországot ahol nem törődtek az unokáik jövőjével, viszont a magyar klerokrácia sem helyes irány.
dezodor
2023. május 04. 08:21
"Liberális demokráciát" nem is akarunk, főleg nem a külföldiek által irányítottat, mivel ez a mi vonatkozásunkban ezt jelenti. Multik, bankok, amerikai kormánykörök népnyúzó elvárásainak megfelelni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!