Az átváltozóművész és a díva – Tóth Gabi és Rúzsa Magdi a Kifutóban

2023. május 27. 21:00

Míg Tóth Gabi az extravagáns, Rúzsa Magdi a klasszikus női stílus képviselője, mindkettőjük stílusa sokat fejlődött az elmúlt években – véli Kovásznai Andrea stílustanácsadó, akivel a két egykori Megasztáros énekesnő megjelenését elemeztük a Kifutóban.

2023. május 27. 21:00
null

Kovásznai Andrea és Szalai Laura írása

„Mindketten rendkívül fiatalon indultak el a pályán és nagy utat jártak be a tehetségkutatóban való szereplésük óta, mind énekesi karrier, mint stílus tekintetében. Látszik, hogy az átalakulásuk tudatos döntések eredménye, és a politikusokhoz hasonlóan mögöttük is egy gépezet működik a folyamatos megújulás érdekében. Ehhez mindkét énekesnő nagyon jó alanynak bizonyul” – mondja lapunknak Kovásznai Andrea stílustanácsadó.

Fotó: MTI/Kovács Attila
Fotó: MTI/Kovács Attila

A sok soha nem sok

Tóth Gabi megjelenését értékelve kiemeli, hogy az énekesnőnek mindig is volt egy sajátos stílusérzéke, és „a stílus nála mindig kap egy csavart, képes állandóan újragondolni a megjelenésének minden részletét”.

– hívja fel a figyelmet.

A szakértő emlékeztet, Tóth Gabi korábban több műfajban is kipróbálta magát;  az általa mostanában képviselt folk stílus nemcsak a népzenei elemek formájában jelenik meg a zenéjében, hanem beépültek a stílusába is, hiszen a népi motívumok a ruháin is visszaköszönnek. „Sajnálom, hogy sokat kritizálják a stílusváltása miatt, pedig a kikopóban lévő hagyományainkba és a kultúránkba lehelt életet. De még ha valakinek ez nem is tetszik, legalább tisztelje benne a nőt, az édesanyát, a feleséget!” – hívja fel a figyelmet.

Kovásznai Andrea elmondja a divat és a zene világa régóta kreatívan kapcsolódik egymáshoz; a nagy divatpillanatok gyakran kapcsolódnak a zenei világ eseményeihez. „Egy szereplést egy-egy ikonikus ruha is emlékezetessé tesz, ezért egyre bátrabbak a sztárok és a tervezők is, amiből mindketten profitálnak. Ez Tóth Gabi esetében sincs másként: az énekesnő hazai tervezők ruhakölteményeit viseli, legyen szó fellépésről vagy tehetségkutatóban való zsűrizésről – ezek a darabok inkább művészi alkotások” – mutat rá a stílustanácsadó.

Mint mondja, Tóth Gabi stílusát meghatározzák a statement ékszerek, elsősorban a fülbevalók, amelyek jól működnek a látványos sminkjeivel és a rövid hajával. „Frizurái nagyon nőies hatást érnek el, leginkább a „körítésnek”, vagyis a káprázatos ruháknak és a kiegészítőknek köszönhetően” – teszi hozzá.

A stílusikon

Rátérve Rúzsa Magdira, Kovásznai Andrea hangsúlyozza: „a lányból, aki annak idején mezítláb hódította meg az országot”, mostanra egy díva született. „Az egykori fiatal, kissé fiús kinézetű, bizonytalan megjelenésű lány mostanra igazi stílusikonná vált. Megjelenése ugyanakkora erővel bír, mint a hangja; nagyon kreatívan öltözködik, folyamatosan fenntartja a rajongók érdeklődését.

kalapokat, kesztyűket is gyakran visel. A színeket jól kombinálja, ami könnyedséget kölcsönöz az összképnek” – mutat rá, megjegyezve, hogy Rúzsa Magdi is előszeretettel viseli hazai tervezők darabjait.

Amióta pedig az énekesnő anya lett, a szakértő szerint „új nő született”, s egy még kifinomultabb stílust képvisel. Ugyanakkor a színpadon továbbra is megjelenik az extravagancia az ő esetében is: a legutóbb például egy fekete lakkbőr overallt vett fel, ami ugyancsak tökéletesen állt rajta.

 

Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2023. május 28. 07:22
Ráadásul mindkét művésznőnek csodálatos hangja is van! Ez megbocsáthatatlan, ha a sikeresség párosul a tehetséggel ezt a kloáka nem bírja elviselni és feltör a szarlé.
budihazi gabriellák
2023. május 28. 07:17
A két megélhetési parazita:D
vajda
2023. május 28. 04:55
Őszintén sajnálom Rúzsa Magdit, hogy elérte, hogy egy lapon említsék ezzel a... Jólnevelt ember azt inkább nem írja le, hogy mivel.
Isten jobb keze
2023. május 28. 01:19
Oszt tessék mondani, mind kettő szereti sz Orbán oenoerőt szopkodni? Melyikük kap előbb Kossuth díjat ??
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!