Felméréssel bizonyítanák, hogy megéri sminkelnie a férfiaknak

2023. április 24. 11:15

És ez sajnos nem vicc.

2023. április 24. 11:15
null

Készült az Alapjogokért Központtal együttműködve, a Bolond lyukból cikksorozat részeként. 

***

 

A PLoS ONE nevű folyóiratban megjelent tanulmány azt vizsgálta, hogy a smink nőkre gyakorolt „pozitív hatása” kiterjeszthető-e a férfiakra is – írta meg a unilad.

A kérdés megválaszolásához Carlota Batres és Hannah Robinson kutatók egy húsz férfiból álló csoportot állítottak össze. A kísérlethez a jelentkezőket kétszer is lefényképezték: az első felvételen az illető kozmetikumok nélkül volt látható, míg a második felvételen ugyanaz a férfi sminket viselt, amelyet egy profi sminkes, Carmina Cristina készített.

Ezután kétszáz embert – nőket és férfiakat vegyesen – kértek meg arra, hogy értékeljék mind a negyven képet a vonzerő szempontjából. A „kutatók” arra jutottak, hogy a férfi arcok vonzerejét magasabbra értékelték, amikor finom sminket viseltek, mint amikor természetes mivoltukban álltak a kamera elé.

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
letsgobrandon
2023. április 24. 19:59
A PLoS ONE nevű folyóiratban megjelent tanulmány.... --- és most lányok sminkelt fiúkat akarnak felcsinálni
crydog
2023. április 24. 19:18
Itt erről egy anekdóta: Nagyapám tizenhat kilométert gyalogolt minden reggel a munkába. Apám már csak nyolcat. Én már autóval járok, a fiam is, és valószínüleg az unokám is azzal fog. De nagyapám mondta: a dédunokám már ismét gyalogolni fog. Kérdeztem tőle - miért gondolja ezt? Azt mondta: nehéz idők erős férfiakat nevelnek ki. Az erős férfiak viszont könnyű időket teremtenek. A könnyű idők pedig gyenge férfiakat nevelnek. A gyenge férfiak pedig nehéz idöket teremtenek.
Chardonnay99
2023. április 24. 16:12
Ha jól válogatom ki a tesztalanyokat, akkor kikutathatom azt is, hogy Woody Allen férfiasabb Clive Owennél.
KBA98
2023. április 24. 16:07
Nem akarom megsérteni a csigákat, de egy ilyen képződmény leginkább rájuk hasonlít! Egy igazi nő egy igazi férfit akar, nem egy torz szüleményt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!