Tátrai Tibor, Sziámi, Ákos és Nagy Feró egy csapatban: megalakult a Petőfi Zenei Tanács

2023. március 22. 07:50

A szakmai testület küldetése a popkultúra kulturális közegének minőségelvű fejlesztése.

2023. március 22. 07:50
null

A kultura.hu arról ír, hogy az A38 Hajón 2023. március 21-én megalakult Petőfi Zenei Tanács. Hozzáteszik: a Petőfi Kulturális Ügynökség (PKÜ) kezdeményezésének célja, hogy a tanács tagjai szakértelmükkel és meglátásaikkal elősegítsék a Petőfi Rádió, a Petőfi TV, a Hajógyár és a Magyar Popkulturális Értéktár minőségelvű megerősítését, ezáltal

a magyar popkultúra jobbá tételét.

Hangsúlyozzák, hogy a felkért tagok mindegyike a szakma elismert tekintélye, művészeti tevékenységüket tekintve a könnyűzene teljes műfaji spektrumát lefedik, „ami már önmagában kiváló fundamentumot biztosít a Petőfi Zenei Tanács működéséhez”.

A házigazda Demeter Szilárd, a Petőfi Kulturális Ügynökség vezérigazgatója szerint „a Petőfi Zenei Tanács tagjainak teljesítménye minden kétséget felülír. Ezek a zenészek időtálló műveket tettek le az asztalra, láttak már mindent a kis kultúrházaktól a nagyszínpadig.

Már az alakuló ülésen egészséges és inspiráló vita alakult ki. És azért, mert bár nem ugyanazt gondoljuk a világról, mégis volt egy közös premisszánk: a magyar kultúra, ezen belül is a magyar könnyűzene szeretete.”

A Petőfi Zenei Tanács tagjai:

  • Kovács Ákos
  • Bognár Attila
  • Frenreisz Károly
  • Müller Péter Sziámi
  • Both Miklós
  • Ferenczi György
  • Gőz László
  • Nagy Feró
  • Németh Alajos
  • Tátrai Tibor

Nyitókép: PKÜ

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bornemiszabela
2023. március 23. 14:32
Nem bonyolult. Hangszeren kell tudni játszani, meg enekelni. A Led Zeppelinnek bejött.
Kanóc
2023. március 22. 20:09
"Tucatnyi komolyzenei együttest tartunk el közvetlenül vagy közvetett módon állami forrásból – mondta az interjúban (Demeter Szilárd). – Rengeteg pénzbe kerülnek. " Baszódjatok meg.
P. Savoiardes
2023. március 22. 13:07
Bognár Attila aki a Csovi-csovi Jaspert tette le az asztalra? Komolyan? Sziámi aki egész életében alternatív szélsőség volt? Feró? Nem unják tolni? Régen bírtam de ez már megélhetési kutyasag tőle évek óta.. A magyar könnyűzene jelenleg teljesen más irányba fejlődik mint amit ennek a tanácsnak a tagjai átlátnak. Tévedés ez a a tanács úgy érzem.
Belakiss
2023. március 22. 10:41
Erdős et. hol marad?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!