Hatvan éve jelent meg a Beatles első albuma

2023. március 22. 21:06

Please Please Me, Love Me Do, Twist and Shout: 1963 márciusától előbb Nagy-Britanniát, majd a fél világot meghódította négy liverpooli srác. Önnek melyik a kedvenc Beatles-dala?

2023. március 22. 21:06
null

Az 1963. március 22-én megjelent Please Please Me, a Beatles első lemeze itt meghallgatható

 

Fotó: Wikipedia

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
istvanpeter
2023. március 23. 12:50
Jó és kellemes a Beatles, de azért érdemes felfigyelni arra, hogy a legfőbb támogatójuk maga a háttérhatalom volt, s még a kábítószerek - főleg LSD - osztogatásáról is gondoskodtak a hangversenyeiken és a bulijaikon. Az volt a fő cél, hogy a fiatalságot kifordítsák önmagából és eltérítsék a normális polgári élettől.
BlackSabbath
2023. március 23. 11:53
Kedvenc: Rain.
fado
2023. március 23. 10:58
Démonikus inspirációból készült mű
Scio
2023. március 23. 09:36
Nem kell(ene) őket se isteníteni, de utálni se, sokak kedvencei voltak. Nyilván nem a mostani "vén fejünkkel" lehet(ne) igazából megítélni őket... - Persze, hogy volt "marketingfogás"... - "hülyegyerek" gombafej-frizura - eszement sikoltozó nők, lányok tömkelege, "nyájhatás", szinte "muszáj" volt együtt sikoltozni - Lennon "apostoli" szerepe, Yoko-befolyás, "nincs Menny, nincs magántulajdon-birtoklás" az Imagine szövegében, stb. DE! Ugyanakkor sok egyszerű és nagyszerű számuk, szövegük volt...nekem Petőfi költészetét juttatják eszembe...én pl. önként fordítgattam a szövegeiket, ezzel inspirálták az angoltanulásom... "when she was just seventeen, you know, what I mean..." " I once had a girl, or should I say, she once had me..." és sok más kedves, egyszerű (akár együgyű?) szám, remek szöveg ( I will, Julia, I follow the sun, Octopus's garden), de ez az első lemezük is nagyon jó volt! Igaz, ezen még nem Ringo dobolt...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!