Finn házelnök a magyar delegáció látogatásáról: Nagyon elégedettek vagyunk!

2023. március 09. 12:07

Matti Vanhanen szerint a magyar képviselők világossá tették, támogatják a finn NATO-csatlakozást.

2023. március 09. 12:07
null

Matti Vanhanen finn házelnök a 444-nek adott interjújában azt mondta, meghallgatták a magyar álláspontot Finnország NATO-csatlakozásával kapcsolatban és azt mondta, nagyon elégedettek, ugyanis

Később kifejtette, számukra nem probléma, hogy csak kormánypárti képviselők voltak a delegáció között, nemrég az Egyesült Államokból is érkezett hozzájuk egypárti csoport. A házelnök kifejtette, a magyar delegáció nem szabott felvételt, mikor támogatnák a finn NATO-csatlakozást.

Fotó: MTI/EPA/Compic/Kimmo Brandt
Fotó: MTI/EPA/Compic/Kimmo Brandt

– szögezte le Matti Vanhanen, majd azzal folytatta, szóba sem kerültek a befagyasztott uniós támogatások a tárgyalások során. 

„Számunkra is fontos volt, és a ratifikációs folyamat keretében más országokból is érkeztek küldöttségek Finnországba. Ez ilyenkor teljesen rutinszerű. Egyébként finn parlamenti küldöttség nyolc éve járt utoljára Magyarországon, ezért a látogatásnak a két törvényhozás közötti kapcsolat szempontjából is volt jelentősége” – jelezte.

A finn házelnök leszögezte, egyáltalán nem volt felesleges a találkozó és várakozásai szerint a magyar parlament pozitív döntést hoz az ügyben, bár konkrét dátumról nem volt szó.

Nyitókép: MTI/EPA/Compic/Kimmo Brandt

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizálok
2023. március 09. 18:07
A magyarok megmutatták a finneknek, hogy úriemberek. Sajnos a finnekkel ellentétben, mert ők korábban nem bizonyultak úriembereknek. Ez amúgy nagyon helyes magatartás. A finnek NATO tagsága pedig legyen az ő bajuk, ha kérik, meg kell szavazni.
Türelem
2023. március 09. 16:29
A befagyasztott uniós források szóba sem kerültek.....akkor minek a picsának mentek ki, költötték a pénzt, s deklarálták, hogy Orbán e téren egyre hiteltelenebb, egyre hülyébbnek nézi a szavazóit.
mysstes
2023. március 09. 14:56
ezt kellett volna csinálnunk: nem támogatjuk a NATO csatlakozásukat. viszont ha ennyire félnek/tartanak az orosztól, akkor ha kívánják, speciális kétoldalú katonai szerződést/egyezményt kötünk velük, ami életbe lép, ha az oroszok valaha is megtámadnák őket. mert, gondoljuk el: ha az oroszok megtámadnák ezeket az országokat, el tudjátok képzelni, hogy a nato ne védené meg őket, hiába nem nato tagok? úgyhogy egy ilyen szerződéssel semmit nem vesztettünk/kockáztattunk volna, és ők se tudtak volna semmit se mondani, mert beléjük fojtottuk volna a szót. az a baj, hogy orbán és a politikusai nem elég firnyákosak...
files32
2023. március 09. 14:43
Itthon elhitették a birkákkal, hogy majd ők jól megaszongyák nekik, kint meg csak néztek, mint a vettmalac.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!