Prigozsin szerint hatalmas lőszerszállítmány van úton az ukrajnai harcosaihoz

2023. február 23. 13:31

„Több száz, talán több ezer ember életét mentették meg, akik a hazájukat védik” – írta a Wagner csoport főnöke.

2023. február 23. 13:31
null

A CNN szerint a Wagner csoport főnöke, Jevgenyij Prigozsin csütörtökön azt nyilatkozta, hogy egy lőszerszállítmány van úton az ukrajnai harcosaihoz. Prigozsin korábban azzal vádolta az orosz védelmi intézményeket, hogy „komoly problémákat” okoztak a zsoldoscsoport ellátásában. A Telegram-csatornáján csütörtökön közzétett üzenetében és hangüzenetében Progozsin úgy fogalmazott, hogy

a szállítmányt helyi idő szerint reggel 6 órakor kezdték el szállítani.

„Valószínűleg a vonat már elindult... úgy tudjuk, hogy a főbb papírokat már aláírták. Szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik segítettek nekünk ennek megvalósításában. Több száz, talán több ezer ember életét mentették meg, akik a hazájukat védik” – áll az üzenetben. 

A CNN nem tudta ellenőrizni Prigozsin lőszerhiánnyal kapcsolatos állításait. A Wagner-főnök, akinek nincs hivatalos beosztása, többször is az orosz védelmi minisztériumot hibáztatta az ukrajnai harctéri veszteségekért.

Az amerikai kormány becslései szerint a Wagner-csoport a háború kitörése óta, több mint 30 ezer harcost vesztett, köztük nagyjából 9000 halottat a Bakhmut városáért vívott csatában. A decemberben megöltek mintegy 90%-át pedig orosz börtönökből toborozták.

Nyitókép: pillanatkép a Wagner-csoport egy videójából 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
barkasfarkas
2023. február 23. 17:31
A hazájukat védik. Ukrajnában, egy hódítás kellős közepén. Ezt a szar dumát.
Csigorin
2023. február 23. 17:17
Virag elvtars odatelefonalt, hogy loszer legyen a fold alol is!
zakar zoltán béla
2023. február 23. 16:37
Amanpour
fogas paduc
2023. február 23. 15:13
Ez nem hadi titok véletlenül?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!