Ukrán hírszerzés: a Gazprom katonai magáncéget hoz létre

2023. február 08. 07:18

A Wagner-csoport modelljét követnék.

2023. február 08. 07:18
null

Az ukrán védelmi minisztérium arról ír, hogy a Gazprom orosz állami energetikai társaság katonai magáncéget hoz létre – ezt az ukrán hírszerzési igazgatóság jelentette be Mihail Misusztyin orosz miniszterelnök rendeletére hivatkozva.

Ezt írja a híszerzés:

ezek magánhadseregeket hoznak létre Jevgenyij Prigozsin Wagner-csoportjának a példáját követve”.

Köztudomású, hogy a Prigozsin által alapított Wagner-csoport a reguláris orosz hadsereg mellett aktív részt vállal az Ukrajna elleni háborúban.

Nyitókép: Twitter

 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
betakentaur
2023. február 08. 18:03
Akkor most a részvénypakettemmel hadúrrá válok, muhhahhaa.
pandalala
2023. február 08. 11:06
asztaaaa .... " az ukrán hírszerzési igazgatóság jelentette be Mihail Misusztyin orosz miniszterelnök rendeletére hivatkozva " Az ukrán hírszerzési igazgatóság az a CIA alvállalkozója, nem? .... ;-D
olajfa1
2023. február 08. 10:27
Szóval... az "ukrán hírügynökség"... Talán kaptak a GASPROM-tól egy hitelesen hivatalos levelet?... Ennyit erről... Amúgy meg ha igaz lenne a hír és BE IS BIZONYOSODNA... akkor a GASPROM-ot nekünk is "tiltó listára" kellene tennünk... és csak egy "harmadik országon keresztül" -pl Ukrajna- vásárolhatnánk tőlük terméket...
Ólat a trolloknak
2023. február 08. 09:22
Lapozzunk.. Se egy forrásmegjelölés, se egy utalás..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!