Czutor egy kiváló zseb-Zelenszkij – Jeszenszky Zsolt a Mandinernek

2023. február 25. 15:47

A politikai hobbista minden várakozását felülmúlta a békedemonstráció, de nagyon kiakadt Czutorra, akit szintén meghívtak, de nem vett rajta részt, viszont a balos médiát jól körülhaknizta.

2023. február 25. 15:47
null
Almási B. Csaba

„Legyen végre béke” címmel békedemonstrációt tartottak az ukrajnai háború első évfordulóján a Kossuth téren többek között Jeszenszky Zsolt, Ábrahám Róbert és Dopeman részvételével. Meghívták az eseményre Czutor Zoltánt is, azonban ő egy meglehetősen érdekes tartalmú Facebook-posztban közölte, hogy nem vesz részt rajta, mert nem hozták a tudomására, kiket terveznek még meghívni, és egy-két szereplővel kapcsolatban vannak fenntartásai.

Úgy fogalmazott, hogy „a békéről ugyan szívesen beszélgetek, de

Ők nem az ellenfeleim, hanem az ellenségeim. És a hazám ellenségei is. És amiben biztos vagyok, hogy az ő egész eddigi életük háborúságok szításáról, és nem megismerésről, megértésről és belátásról szólt.”

Remek beszédek hangzottak el

A Mandiner megkérdezte Jeszenszky Zsoltot, milyen volt a békedemonstráció és mit szól Czutor Zsolt Facebook-posztjához.

Nagyon sikeres volt, impozáns volt a létszám is, bár néhányan esetleg csalódottak lehetnek, hogy tízezreket valóban nem mozgatott meg a béke hívószava – mondta Jeszenszky Zsolt. Azonban azt nem szabad elfelejteni – fogalmazott –, hogy Ábrahám Robi ezt az eseményt saját maga szervezte meg, s bár a sajtóban beszélt róla több ízben, nem kapott akkora médiatámogatást, amelyet megérdemelt volna.

Tartalmilag pedig minden várakozásomat felülmúlta a demonstráció – fogalmazott a politikai hobbista –, remek beszédek hangzottak el, minden felszólalótól lehet idézni legalább egy-két olyan mondatot, amelyre a közönség hosszú ideig emlékezni fog. Ilyen volt a kárpátaljai Varga Ádám felvezetője, vagy amikor Lukács Adorján szülőként arról beszélt, hogy ő nem hagyja, hogy a gyerekei a háború áldozataivá váljanak. Dopeman pedig nagyon világosan elmondta, amit sajnos sokan továbbra sem fognak fel, hogy a háború nem úgy néz ki, hogy nézzük az ATV-n vagy a HírTV-n, és drukkolunk. Hanem

emberek, szomszédok, ismerősök, a szeretteink is meghalhatnak. Vagy mi magunk.

Czutor Facebook-bejegyzése nagyon beszédes – fogalmazott. Ábrahám Robi elmondta – mert Czutor neki elárulta –, hogy rám gondolt, amikor a családja ellen uszító gonosztevőkről írt. Ám nem volt annyi vér a pucájában, hogy konkrétan megnevezzem engem. Egyébként pedig jó bolsevik módra a másikat vádolja azzal, amit ő maga követ el. A Facebookon folyamatosan uszít, több alkalommal is fenyegetőzött, hogy meg fognak bennünket, kormánypártiakat verni az utcán.

Az ellenfeleket gonosztevőknek titulálja

Az, hogy ezen a beszélgetésen nem vett részt (de közben azért a balos médiát jól körbehaknizta azzal, hogy nem megy el), nem csak a farizeusságát mutatja, hanem – ahogy Ábrahám Robi is elmondta a színpadon –, a háború szellemének tökéletes manifesztációjává is vált – mondta Jeszenszky. Czutor egy kiváló zseb-Zelenszkij: az ellenfeleket gonosztevőknek titulálja, ezzel máris felmenti magát az alól, hogy akár csak beszélnie is kelljen velük a békéről. És közben pozőrködik, hogy ő ugyan beszélne a békéről, de hát „ezekkel” nem lehet – állítja.

Ezt a gyűlölködő hozzáállást sajnos sikerült a czutoroknak, és velük együtt az egész magyar baloldalnak meghonosítania

– jelentette ki Jeszenszky. A Telex is tudósított a rendezvényről, önmagukhoz képest meglepően korrekt módon. De a kommentszekcióban persze megjelentek a szokásos hangok, akik még a béke kapcsán is csak a résztvevők iránt érzett gyűlöletüknek tudtak hangot adni. A sajátjaik körében váratlanul nagy számban jelentkező, velünk szimpatizáló kommenteket (pl. „Magamon is meglepődöm, de igazat adok Jeszenszkynek”) persze gyorsan és szakmányban törölte a Telex – ebben azért nem hazudtolták meg önmagukat – jelentette ki a politikai hobbista.

Nyitókép: YouTube/Képernyőfotó

Összesen 238 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gekk
2023. február 26. 14:07
Jeszike már a következő kecskéért dolgozik, az előzőt már elhasználta.
Theodorik
2023. február 26. 13:42
Így profilból, az XXXXXL-es zsinagógakilincs heftivel tökéletesen látszik, mekkora "sváb" (önbevallás, az Essen nemesi család :DDDD). a homokos jeszenszky :DDDDDD
Pitypangocska
2023. február 26. 09:03
Volt egyszer egy "Négy esküvő" c. reality műsor talán az RTL-en. Czutorék is beneveztek, így valamilyen szinten nyilvánossá vált a ceremónia és a buli. Érdemes az após reakcióit figyelni, főleg azt , ahogyan félreérthetetlnül jelzi, hogy vigyázó szemeit Czutorra veti a jövőben...
tapir32
2023. február 26. 07:29
A magyar kormány az ukrán népet támogatja! A háborút nem támogatja a magyar kormány! Az USA, a brit és az EU vezető tudták, hogy a szankcióknak és a fegyver szállításoknak a hatása az lesz, hogy konzerválják a Putyin rezsimet és a háborús konfliktust Ukrajnában. A háború és a szankció pártiak Putyin szövetségesei! Minden résztvevőnek nagy üzlet a háború. A háború pártiak mind nagyot kaszálnak a háborúból Zelenszkijt is beleértve. Mások halálán, megnyomorodásán nyerészkednek. A dollárbaloldal azért támogatja a háborút mert, azt hiszik, hogy ha az USA és jó pár EU ország nagyot kaszál az ukrán és az orosz emberek halálán akkor, nekik is leesik valamennyi. Esetleg háborús befektetéseik vannak és ezért érdekük a háború elhúzódása? A világ etikus fele békét akar nem háborút. Mióta etikus emberek halálát, megnyomorodását akarni? A probléma mindig ugyan az. Egy absztrakt elv vagy az emberek élete a fontosabb? Én mindig az életet választom. A dolgokat utólag rendezni lehet, helyre lehet hozni de, feltámasztani nem lehet senkit sem. Tűzszünet és béke!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!