Amerikai vadászgépek orosz repülőgépeket fogtak el Alaszkánál

2023. február 16. 07:38

Két F-16-os avatkozott be.

2023. február 16. 07:38
null

A CBC News arról ír, hogy két amerikai F–16-os elfogott négy orosz katonai repülőgépet Alaszka közelében – ezt az Észak-amerikai Légtér-védelmi Parancsnokság közölte. Az orosz gépek elfogására hétfőn került sor, és „rutinszerűnek” számít, szögezik le a közleményben. Hangsúlyozták:

az orosz repülőgépek a nemzetközi légtérben maradtak,

nem sértették meg sem az amerikai, sem a kanadai légteret. Az ilyen mozgások, tevékenységek rendszeresen előfordulnak, írják, és nem tekintik fenyegetésnek, sem provokációnak az orosz fél részéről.

Nyitókép: MTI/EPA/YNA

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NZoltán
2023. február 16. 17:47
Megint egy hamis szenzáció hajhász cikk. Az elfogás azt jelenti, hogy körbeveszik és megadásra, leszállásra kényszerítik az ellenséges légtérsértőt. Ha nem engedelmeskedik , akkor lelövik ! Ennyi ! Itt legtöbb egy nemzetközi légtérben egy légi randevúról, egy vizuális beazonosításról volt szó ahol az egyik fél tudtára adja a másiknak, hogy látlak ám, de ne gyere közelebb. Semmi több nem történt, mit ami ilyenkor szokásos, illedelmesen köszöntek egymásnak és azután mindenki ment a dolgára.
Szamóca bácsi
2023. február 16. 16:08
"két amerikai F–16-os elfogott négy orosz katonai repülőgépet Alaszka közelében" -- erre mondják, hogy "róka fogta csuka". "az orosz repülőgépek a nemzetközi légtérben maradtak, nem sértették meg sem az amerikai, sem a kanadai légteret" -- ...erre meg azt, hogy amerikai provokáció.
Fila2020
2023. február 16. 15:32
Az elfogott szó helyett a megtalált jobban jellemzi a helyzetet.
Julius68
2023. február 16. 13:37
"az orosz repülőgépek a nemzetközi légtérben maradtak, nem sértették meg sem az amerikai, sem a kanadai légteret. Az ilyen mozgások, tevékenységek rendszeresen előfordulnak, írják, és nem tekintik fenyegetésnek, sem provokációnak az orosz fél részéről." Magyarul nem történt semmi, látták egymást, hogy ki előbb a másikat az nézőpont kérdése.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!