Elon Musk: Azért korlátozzuk az internetet, mert nem akarunk harmadik világháborút

2023. február 14. 09:37

A Twitteren magyarázta meg a techmogul, miért korlátozza az internetet Ukrajnában.

2023. február 14. 09:37
null

A múlt héten derült ki, hogy korlátozta a SpaceX űripari vállalat az ukrán hadsereg hozzáférését a Starlink műholdas rendszerhez, miután egyes hírek szerint a szolgáltatást harci drónok irányítására is felhasználták. A döntést Gwynne Shotwell szerdán Washingtonban jelentette be, és jóllehet nem részletezte a korlátozás jellegét, elmondta, hogy a Starlink által biztosított technológiát

eredetileg sosem offenzív célokra szánták, a megállapodás elsősorban humanitárius célokat szolgált.

Mindazonáltal hozzátette: elfogadták, hogy az ukrán hadsereg is igénybe veszi a rendszert kommunikációs célokra. Elon Musk a háború kezdetekor biztosította Ukrajna számára a Starlink-hozzáférést, miután első körben az orosz hadsereg a kommunikációs csatornákat támadta meg. 

Scott Kelly NASA-űrhajós a Twitteren úgy reagált a hírre, hogy az orosz invázióval szembeni védekezés nem ugyanaz, mint támadni, tehát véleménye szerint Kijev a Starlinket nem agresszióra használja. Kelly azzal folytatta, ha Musk elveszi az ukránoktól a hozzáférést, ártatlanok fognak meghalni.

A Politico szúrta ki, hogy Elon Musk reagált az asztronauta bejegyzésére. A dél-afrikai feltaláló úgy fogalmazott, Kelly valószínűleg van annyira okos, hogy ne dőljön be a propagandának. Jelezte, a Starlink továbbra is a kommunikációs hálózat gerincét jelenti Ukrajnában, azonbna

nem járul hozzá ahhoz, hogy eszkálódjon a konfliktus, ami később a harmadik világháború kitöréséhez vezethet.

Később Elon Musk arról is posztolt, hogy a rendszerüket magán és nem katonai használatra biztosították Ukrajnában. 

Nyitókép: STR / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csulak
2023. február 14. 17:40
nem korlatozni kell hanem letiltani !
Reszelő Aladár
2023. február 14. 16:03
Ha nem megy tovább a Starlink, akkor emberek halnak meg. Ha megy tovább, akkor oroszok. Az a kisebbik baj, hogy az emberiség egy részének ez elfogadható. A nagyobbik baj, hogy nekik egy világhábor is elfogadható addig, amíg nem ők kerülnek veszélybe. A dolgok jelen állása szerint ha Budapestre valaha is atom esne, azt szinte biztos, hogy nem moszkvai parancsra hullana. Kijevire inkább.
amca
2023. február 14. 15:52
Ilony, nem vagy te olyan okos.. Azt sem vetted észre , hogy már folyik.. Csak még nem úgy hívják.. A 2vh sem 39, kezdődött. csak az állibsi fehér történészek.. Már 1931,anno a japcsik kezdték.. Gitler csak folytatta..
Kormánypárti2
2023. február 14. 12:02
Dilis egy faszi, de sokatmondó hogy még ebbe a dilis fasziba is több józan ész szorult, mint a sok hülye politikusba. Elgondolkodtató.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!