Zelenszkij Davosban: A NATO és az EU bővítésével meg tudjuk állítani az orosz agressziót

2023. január 19. 07:32

„Nekünk, ukránoknak olyan értékeket kell megvédenünk, melyeket nyugati szövetségeseink nap mint nap természetesnek vesznek” – szögezte le az ukrán elnök.

2023. január 19. 07:32
null

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Telegram-csatornáján is közzétette,  a Davosban rendezett Világgazdasági Fórumon elhangzott videóüzenetét. Többek között arról beszélt, hogy Oroszországnak „kevesebb mint egy másodpercbe telt” egy háború elindítása. Az ugyanakkor véleménye szerint hosszú időbe telt, mire válaszul a Nyugat bevezette az első gazdasági szankciókat.

Zelenszkij figyelmeztetett, hogy biztosítani kell Ukrajna légvédelmét Oroszország újabb rakétatámadásaival szemben. Jelezte, hogy nagyon várják a nyugati harckocsikat, melyekkel reményei szerint megfelelő ellenállást tudnak elérni az orosz tankokkal szemben. Legfőbb célként azt jelölte meg, hogy

helyreálljon a biztonság, a béke és a rend Ukrajnában, amelyet Oroszország borított fel.

„A háborús bűnök bíróságának meg kell akadályoznia az újabb tragédiákat” – fejtette ki. „A NATO és az EU bővítésével meg tudjuk állítani az orosz agressziót” – szögezte le az ukrán elnök.

„Nekünk, ukránoknak olyan értékeket kell megvédenünk, melyeket nyugati szövetségeseink nap mint nap természetesnek vesznek. Számunkra egyértelmű, hogy a világ országainak határozott és gyors lépéseket kell megtenniük a megszállókkal szemben” – zárta gondolatait Zelenszkij.

Nyitókép: AFP/EYEPRESS

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
koronaszepe
2023. január 20. 14:41
Jól beszél. Felnőtt a feladathoz!
KBA98
2023. január 19. 17:01
elmész a bús p..ba!
VeJoLa
2023. január 19. 15:02
Igazad van, "Z"! Vegyük fel végre az Európai Unióba az európai Oroszországot is.
Fila2020
2023. január 19. 15:00
Szerintem USA tagállam kéne legyen, és akkor automatikusan NATO taggá válna. NATO tag nem lehet, mert háborúban áll, EU tag nem lehet, mert semmit sem teljesít a követelményekből. Eddig csak a nemzeti kisebbségek problémáját oldotta meg, mert egy részét megfélemlítette, másik részét elüldözte, akik maradtak, azokat agyonverte.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!