Zelenszkij is megszólalt a Brovariban történt helikopterbaleset kapcsán

2023. január 18. 11:18

„Szörnyű tragédia, fekete reggel” – írja bejegyzésében az ukrán elnök.

2023. január 18. 11:18
null

Volodimir Zelenszkij „szörnyű tragédiának” és „fekete reggelnek” nevezte a ma reggeli bróvári helikopterbalesetet, amely Denisz Monasztirszkij belügyminiszter és több munkatársának életét követelte – számolt be a The Guardian. Az ukrán elnök a Telegram csatornáján azt írta:

„Ma szörnyű tragédia történt Brovarijban. Lezuhant az állami mentőszolgálat helikoptere, a baleset helyszínén pedig tűz ütött ki. A tragédia áldozatainak pontos számát jelenleg még nem tudni. Az eddig biztos, hogy köztük van Ukrajna belügyminisztere, Denisz Monasztirszkij, első helyettese, Jevhen Jenin, a belügyminisztérium államtitkára, Jurij Lubkovics, asszisztenseik és a helikopter teljes  személyzete.”

Az ukrán elnök elmondta: eddig 25 sérültről tudni, köztük tíz gyermek, további 3 gyermek pedig életét vesztette.

„Utasítottam Ukrajna biztonsági szolgálatát, hogy Ukrajna nemzeti rendőrségével és más felhatalmazott szervekkel együttműködve derítsék fel a történtek összes körülményét, minden szolgálat a tragédia helyszínén dolgozik” – írja üzenetében Zelenszkij.

Fotó: BRENDAN SMIALOWSKI / AFP

 

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Brandon the great Negro
2023. január 19. 06:05
Akkor gondolkodtál volna mikor kiadtad a parancsot.
erdei nyezega
2023. január 18. 20:53
zselének már vége.............ezt ő is tudja.............a novicsok már készen van, kadirov megélezte a zsebkését, az ukrán hazafiknak tele van tökük vele, a CIA eltünteti a nyomokat.....
világbéka
2023. január 18. 18:44
Az Ukrán Biztonsági Szolgálat, az SBU vizsgálatot indított a balesettel kapcsolatban, és a Facebookon közzétette, hogy „a tragédia több változatát is mérlegelik”. Ezek közé tartozik: „Repülési szabályok megsértése, a helikopter műszaki meghibásodása (és) a helikopter megsemmisítésére irányuló szándékos tevékenységek.” Más ukrán tisztviselők nem utaltak arra, hogy orosz szerepet vállalna a balesetben. cnn
Göby
2023. január 18. 16:01
Azt írtad, hogy -és nem okolja az oroszokat, valami nem stimmel ... Erre írtam, hogy akkor ezek szerint, hogy nem okolja, elkerültek, az éles késes fiókból ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!