Putyin szövetségese: Ha a Nyugat olyan fegyvereket szállít, amikkel megpróbálják elfoglalni a területeinket, megtorló intézkedések következnek

2023. január 22. 12:39

Vjacseszlav Volodin, a Duma elnöke megfenyegette Washingtont és a NATO-t.

2023. január 22. 12:39
null

Vjacseszlav Volodin, a Duma elnöke, Putyin egyik közeli szövetségese Telegrammon figyelmeztette a világot egy globális katasztrófára. Mint írta, „ha Washington és a NATO-országok olyan fegyvereket szállítanak, amelyeket békés városok megtámadására használnak, és megpróbálják elfoglalni a területeinket, ahogyan azzal fenyegetőznek,

Kifejtette, a kongresszus tagjainak, a Bundestag, a francia nemzetgyűlés és más európai parlamentek tagjainak tudatában kell lenniük az emberiséggel szembeni felelősségüknek. Mint írta, Washington és Brüsszel „szörnyű háborúba vezetheti a világot”.

Volodin technológiai fölénnyel fenyeget

Mint írta Vjacseszlav Volodin, a Nyugatnak tekintettel kell lennie az orosz fegyverek technológiai fölényére, „az ilyen döntéseket hozó külföldi politikusoknak meg kell érteniük, hogy ennek globális tragédia lehet a vége, amely elpusztítaná országaikat”.

Belengette a nukleáris fegyvereket is

Mint írta Volodin, „tarthatatlanok azok az érvek, amelyek szerint a nukleáris hatalmak korábban nem vetettek be tömegpusztító fegyvereket helyi konfliktusokban”. Szerinte azért van ez így, mert „ezek az államok nem kerültek olyan helyzetbe, amikor polgáraik biztonsága és országuk területi integritása veszélybe került volna”.

 

Nyitókép: MTI/AP/Andrew Harnik/EPA/Makszim Sipenkov/AP/Ukrainian Presidential Press Office/Ukrán elnöki sajtószolgálat

***

Összesen 295 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira
2023. január 23. 05:15
Zelenszkij színésznek - ukrán vezetőnek olyan szeretnénk minél több darabban látni .
Tallium
2023. január 22. 22:17
A jenkik sosem értették az oroszokat. Ez nem bűn, csak nagyon veszélyes jelenkorunkban. Csak a háborúkat elemezve nagy vonalakban: Az I. világháborúban a cár oldalára álltak velünk szemben. Aztán a bolsevikok ellen már nem harcoltak, velünk szemben. A II. világháborúban minden erővel támogatták a sztálinista Szovjetuniót, velünk szemben. Az azt követő hidegháború rávilágított tévedésükre. De akkor sem fogták föl, hogy az oroszok nem csak férfi cárt nem akarnak, hanem kiheréltet sem. A jenkik azt meg pláne nem értik, hogyha egyszer megvették egész Ukrajnát, akkor ez miért nem tetszik az oroszoknak. Gondolkodjanak el mi lenne, ha Oroszország megvenné Virginia államot....
Cyklon
2023. január 22. 21:46
Vagy lészen igazság (az orosz győz), vagy vesszen el a világ!
Jusztiscsak
2023. január 22. 20:14
A dicső koldus hadsereg, bűnöző, gyilkosokból és a katonailag megszállt területeiről, csecsenekből, abháziából stb. verbuválva, teljes motiválatlansággal bemutatja a katonai balfaszságot. Ez az az eset, hogy ha vesztenek az is jó a Kremlnek, mert hullik a férgese. Sokat bántjátok az ukránokat a korrupcióért. Ugye az meg van mindenkinek, hogy Oroszország hivatalos besorolása kleptokrácia. A hivatalos korrupcióérzékelési indexén 2021-ben az európai országok között az utolsó helyen végzett, a világ 180 ország közül pedig a 136. helyen állt, miközben Ukrajna 122. Ennyi gyerekek. Jelenleg Oroszország a nem szabad országok sorába tartozik, minta lehet a mini köpcösötöknek. Az orosz tekintélyelvű politikai rendszerben a hatalom a gyilkos Putler törpe elnök kezében összpontosul. A biztonsági erők, az alárendelt igazságszolgáltatás, az ellenőrzött média stb-vel a Kreml képes manipulálni a választásokat és elnyomni az ellenvéleményt. Nesze nektek ideális minta. Rohadék, barbár, korrupt, antidemokratikus, kommunista csótány az összes háborúért felelős, büdös ruszki vezető.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!