Szép mutatvány: Szlovákia sorsáért aggódva is a magyar kormányba száll bele Igor Matovič

2023. január 18. 17:35

A politikus attól tart, hogy „az idei lesz az utolsó szabad választás az ország történelmében”.

2023. január 18. 17:35
null

Eduard Heger megbízott szlovák miniszterelnök a kormányhivatalban tárgyalt az OĽANO, a Za ľudí, a Sme rodina és az SaS képviselőivel az előrehozott választás időpontjáról. Az első tárgyalás után a legvalószínűbb, hogy szeptember 30-án lenne a szavazás – számolt be a ma7.sk.

A SaS kész támogatni az előrehozott választás szeptemberi megrendezését, és az úgynevezett hivatalnokkormány kinevezését is elfogadhatónak tartják – idézte Richard Sulík elnök nyilatkozatát a lap.

Sulík azt is elmondta az egyezetetéseket követően, hogy egyelőre nem született megállapodás. Leszögezte, hogy

az SaS az előrehozott választásig konstruktív ellenzéki pártként fog viselkedni,

támogatja azokat a javaslatokat, amelyek az emberek érdekeit szolgálják.

„Szlovákia elindulna Magyarország útján”

A ma7.sk rámutatott arra is, hogy Igor Matovič, az OĽANO elnöke miközben a szlovák ellenzéket támadta, arra is felhívta a figyelmet, hogy a Smer-SD, a Hlas-SD és a Republika már most megegyeztek abban, ha a választásokat megnyerik, megváltoztatják a választási rendszert.

A volt kormányfő szerint mindez azt jelentené, hogy „az idei lesz az utolsó szabad választás az ország történelmében, és ezután

Robert Fico, a Smer-SD elnöke ugyanakkor úgy véli, a kormánypártok továbbra is csak húzzák az időt, egyszerűen ki akarják húzni a rendes választásokig.

Matovič nyilatkozata a kilencedik perctől hallgató:

Nyitókép: PETER LAZAR / AFP

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Egy Ember
2023. január 21. 17:18
Ma családom összes tagjával elmentünk szavazni és remélem sikerül, hogy előrehozott választás legyen. Remélem minden polgárnak elege volt ebből a /soros/ maffiából és visszatér Fico és Pelegrini.
buvu
2023. január 19. 08:37
Matovic egy piti adócsaló, akiből az amerikaiak ME csináltak, 2 héten belül kiderült, hogy bármire is teljesen alkalmatlan, 2 évig ment a koalíciós cicaharc a parlamentben, míg teljesen összeomlott a rendszer. Jelenleg felmondási idejét tölti, így véleménye századrangú, kb. olyan, mint ha itt kommentelne. Az erők nem fogják engedni, hoyg ezek a gyenge politikai erővel bíró országok felvirágozzanak, a V4-et pedig addig ütik, amíg teljesen szétverik
Reszelő Aladár
2023. január 19. 08:00
Előrehozott válssztást általában azért tartanak, mert a jelenlegi leosztásban nem tudnak kormányképes erőt felállítani. De miért kell erre egy évet várni (nem tegnap találták ki, hogy legyen)? Mégsem annyira sürgős? Vagy ez most egy kísérlet, hogy nem is kell kormány? Majd az EU lediktálja mi kell és akkor jó lesz? Cserébe mintademokrácia lesztek, ha elkülditek a maradék stukkert a ukránoknak?
Jose
2023. január 19. 07:14
Nagyon egyszerű: vannak olyan büdös parasztok, akik nem hiszik el, hogy egy ország népe tényleg mindig ugyanazt a pártot hozza ki győztesként, csalás nélkül. Ha az ő pártja lenne, akkor persze minden OK lenne. Suttyó komcsi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!