Szelényi Zsuzsanna nagy köröket fut: immáron az El Paísban jövendöli Orbán Viktor útjának végét

2023. január 19. 13:31

A volt Fidesz-tag most már a harmadik nagynevű sajtótermékben kritizálja Orbánt.

2023. január 19. 13:31
null

Szelényi Zsuzsanna nagy köröket futott a nemzetközi sajtóban. A baloldali külpolitikai szakértővé avanzsált, egykori Fidesz-tag, korábbi országgyűlési képviselő csak idén három nagy külföldi lapba írt: a Tagesspiegelben leszögezte, hogy Orbán Viktor politikai kaméleon, a Newsweek hasábjain pedig arról értekezett, hogy „a hatalom a saját üzletembereit próbálja helyzetbe hozni a stratégiai ágazatokban, megy a vagyon újrafelosztása”.

Most pedig véleménycikket írt az El Paísba, feltéve a kérdést: itt az út vége Orbán számára?

Szelényi a cikkében azt vizsgálta, hogyan jutott odáig Magyarország, hogy 2022 végén az Európai Unió felfüggesztette az uniós források kifizetését, és azt állapította meg, hogy a Fidesz, amely a kommunista rendszerrel szembeni ellenállási mozgalomként jelent meg, mára régen lemondott alapelveiről.

Leszögezte, hogy a háború óta hazánk a legaktívabban oroszbarát az EU-ban. Szelényi szerint az ukrajnai háború felfedte Orbán stratégiájának repedéseit.

Kifejtette, hogy Orbán hosszú évek óta a nyugati szövetségesek és az autokratikus kormányok közötti finom határvonalon mozog, és eddig sikerült megúsznia megosztó stratégiáit. Az ukrajnai háború azonban a machinációi végét
jelentheti.

Nyitókép: Jaap Arriens / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 127 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Selamat
2023. január 20. 11:03
Van jónéhány ritka randa embertípus, de mindenek között az egyik legrohasztóbb fajta a magát túlértékelő, de vágyott sikereit el nem érő, mentálisan problémás egyének. Ha jogosan nem kapják meg azt amit akarnak, jónak látnak, akkor olyan aknamunkába kezdenek a velük "kitolókkal", hogy attól mindenkit az Isten mentsen meg!
evpus
2023. január 20. 06:13
Pénzért mindenre képes és szép nagy orra van.
Glück28
2023. január 20. 05:47
A sértődött nőnél csak a sértődött zsidó nő a gusztustalanabb.
Tehetős Totó
2023. január 19. 18:58
Előszőr kipróbálta magát a "keleti latinoknál": az olájoknál. A Romania libera hozta le a cikkét. Írtam is róla... január 7 Állítsátok meg Susannát! :D:D:D Ugyanezt a cikket leadta a román Romania Liberaban is. Ebben az újságban sokszor jelennek meg pró Orbán véleménycikket is, de Krekó Péter is feltűnik szabályos időközökben. Most meg Szelényi... Nincs hálózat, nincs koordináció!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!