Törés a baloldalon: ártalmasnak tartja a DK az akkumulátorgyár elleni népszavazási kezdeményezéseket

2023. január 31. 06:24

Az LMP, a Momentum és a Mi Hazánk is kezdeményezett már referendumot a Debrecenbe tervezett kínai akkumulátorgyár ellen.

2023. január 31. 06:24
null

A Momentum és a Mi Hazánk is kezdeményezett már népszavazást a Debrecenbe tervezett kínai akkumulátorgyár ellen, de a Demokratikus Koalíció debreceni képviselője, Varga Zoltán azt mondta az Atv-nek, hogy nem támogatja ezeket:

„Aki most népszavazást kezdeményez itt Debrecen városában, az egyszerűen politikai pártként nem tesz mást, mint árt ennek az ügynek. Hiszen tudjuk nagyon jól, hogy amire ez

A portál hozzáteszi: a Debreciner már tavaly augusztusban is megkérdezte Vargát, nem terveznek-e népszavazást a CATL gyára ellen. A DK-s képviselő akkor azt mondta, hogy a Fidesz ellehetetlenítette a népszavazás intézményét. Varga ekkor azt ígérte: szakembereket fognak megkérdezni, valószínűleg konferenciát is szerveznek, kikérik a beruházás minden dokumentumát, köztük a hatástanulmányokat is, azt azonban nem tudta megmondani, hogy kezdeményeznek-e népszavazást. A párt környezetvédelmi árnyékminisztere, Oláh Lajos meg sem szólalt a témában, írják.

 

Nyitókép: Varga Zoltán, a DK képviselője felszólal napirend után az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. október 24-én. Előtte frakciótársa, Varju László.MTI/Balogh Zoltán

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2023. január 31. 09:54
Összeült a DK vezetősége. Kimondták , hivatalosan a maguk részéről,hogy Varjú László a legjobb biszexuális birkózó a parlamentben. Gyurcsány Ferenc és Gréczy Zsolt internetes szatír írásba foglalták. Januári munkájuk ennyi volt!
syphax
2023. január 31. 09:30
A vezérürü vargazoltán persze ellenzi a népszavazást akkumulátorgyár ügyben...MIÉRT! Azért mert tudja, hofy a cirkuszt--az ORDITÓZÓ BALHÉT NEM DEBRECENIEK CSINÁLTÁK, HANEM BUSZOK TÖMKELEGÉVEL ODASZÁLLITOTT-ODATRANSZPONÁLT "GYÜTTMENTEK" AZAZ "SEHONNAI BITANGOK. ERGO: BIZTOS HOGY BEKEBUKNÁNAK A "DDZ"-K (DÜHÖNGŐ DEBRECEN ZŐDEK), ÉS EZT MÉG A SEGGPRIMITIV SZAREMBER vargazóótáán is tudja. No, ő ezért "ellenzi" a népszavazást.
nempolitizálok
2023. január 31. 09:24
Hopp. Most kiderül itt melyik ballibsi DK-s birka és melyik libbant.
syphax
2023. január 31. 09:10
A "DDZ"-K, AZAZ "DÜHÖNGŐ DEBRECENI ZŐDEK" olyannyira primitivek és SEGG-buták, hogy még azt sem tudják, hogy egy valamirevaló zöld-nek az elektromos meghajtású autózást KELL(!) támogatnia, szemben a FOSSZILIS--BENZINES DIZELES-meghajtásúval. És EHHEZ ugye akkumulátor KELL--NÉLKÜLÖZHETETLENŰL KELL-- tehát az elektromos meghajtásúhoz mindenképpen, hiszen SZARRAL-HÚGGYAL A VILLAMOS MOTOR SEM(!!!) MŰKÖDIK, mint tuggyák már az óvodások is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!