Kitiltották az orosz és a belorusz zászlót az Australian Openről

2023. január 17. 07:22

Az ukrán szurkolók és az ukrán nagykövet panaszt tettek. És lőn.

2023. január 17. 07:22
null

A Reuters és a TASZSZ is arról ír, hogy az Ausztrál Tenisz Szövetség hivatalosan is megtiltotta a szurkolóknak orosz és belorusz zászlók lengetését é bevitelét az Australian Open lelátóira. Ezt a szervezet kedden kiadott közleményében közölte, írják. A szövetség azt is közölte, hogy az ukrán szurkolók panaszain alapult a döntés, akik 14 alkalommal hívták a rendőrséget és a biztonsági szolgálatokat, miután a Kamilla Rahimova–Katernia Baindl mérkőzésen

az orosz Rahimova egyik szurkolója orosz zászlóval jelent meg a lelátón.

Hozzátették: korábban az ausztrál teniszszövetség elutasította az ukránok követelését, hogy tiltsák ki az orosz és belorusz játékosokat a tornáról, így a két ország játékosai semleges színekben versenyezhetnek az Australian Openen.

A Reuters hangsúlyozta:

Ukrajna nagykövete is panaszt tett.

Vaszil Mjrosznyicsenko, Ukrajna ausztráliai és új-zélandi nagykövete egy képet tett közzé, amelyen egy orosz zászló lógott a pálya mellett, ahol honfitársa, Kateryna Baindl játszotta első fordulós mérkőzését hétfőn. „Határozottan elítélem az orosz zászló nyilvános kitűzését az ukrán teniszezőnő mai mérkőzése alatt az Australian Openen” – írta a Twitteren.

Fotó: STR / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
norbert1970
2023. január 17. 18:31
Rakjanak ki két szivárványosat helyette az a trendi.Szegény ukránokat zavarja a vörös szín ,bevadulnak tőle.
Brandon the great Negro
2023. január 17. 15:32
Olyat nem lehetne, hogy az oroszoknak valamilyen megkülönböztető jelzést kelljen a felsőruházatukra varrni?
putyliorkok
2023. január 17. 15:05
Akinek az ork söpredék zászlója hiányzik takarodjon mordorba:D
Gyzoltan
2023. január 17. 14:33
"Kitiltották az orosz és a belorusz zászlót az Australian Openről" Mit se számít! Az előrehaladt emberi degeneráció végett ugyis már-csak a szivárványos zászló az elfogadott, a kötelező... Az emberiség ezeréves ellenségeinek következetes céltudatossága páratlan, lenyűgöző..!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!