Szoboszlainak minden adottsága megvan, hogy topjátékos legyen, de egy valami még hiányzik

2022. december 30. 15:57

Jobban kell fókuszálnia, és nem csak a gólpasszokat osztogatni. Interjú.

2022. december 30. 15:57
null
Marco Rossi

„Ha egyetlen szóval kéne jellemezni a magyar válogatottat 2022-ben, akkor mit mondana?
Stabil. Bár 1-0-ra kikaptunk, de stabilak voltunk az év első meccsén, a Szerbia elleni barátságos találkozón, és ugyanez igaz volt ránk a görögök elleni zárás alkalmával is. Voltak kiemelkedő meccsei is a csapatnak, főleg júniusban. Azt hiszem, ez nagyon pozitív év volt, amely önbizalmat adhat nekünk a jövőre nézve.

A Nemzetek Ligája-sorsolás után a Facebook-oldalán csak annyit írt az ellenfelek ismeretében: könnyű. Ez azóta szállóigévé vált a szurkoló körében, és ha könnyű nem is volt, de a csapat kétszer legyőzte Angliát, valamint négy pontot hozott össze Németország ellen. Azt már a 2021-es Eb-n is megmutatta a válogatott, hogy szervezett játékkal képes bravúrokra a nagycsapatok ellen. Miben sikerült leginkább úgy előrelépni, hogy ezúttal emlékezetes győzelmet is szállított?
Némileg változtattunk a játékrendszeren, az Eb-n a 3-5-2-es felállást alkalmaztuk, az idén pedig átálltunk a 3-4-2-1-re. Ezzel a változtatással kicsit agresszívabbak lettünk, és feljebb tolhattuk a védelmi vonalunkat, valamint magasabban tudtuk elkezdeni a letámadást. Az Eb-hez képest a Nemzetek Ligájában sokat javultunk a labdabirtoklás terén, és nemcsak azért, mert többet volt nálunk a labda, hanem minőségben is előreléptünk. Taktikailag fejlődött a válogatott, és jó úton jár, persze jövőre más ellenfelekkel szemben egy újfajta feladatot kell majd megoldani, és újabb lépést kell tennünk előrefelé, hogy az eddigiektől eltérő nyomással is megbirkózzunk.”

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap Bender
2022. december 31. 09:18
Talán nekem is megvolt a képességem ahhoz, hogy a műszaki tudományok doktora legyek. Csak a megfelelő ismeretségi kör, no meg a szilárd alapok hiányoztak. Így aztán a doktori cím elmeredt. (elmaradt)
brekker
2022. december 30. 20:39
Fociév végére Olmo mellett stabil kispados lesz. Majd visszatérünk rá...
brekker
2022. december 30. 20:36
"de egy valami még hiányzik: a gólok" A gólpasszai a Lipcsében arról szólnak, hogy odatolja valakinek a labdát maga mellett, nem kulcspassz, és a másik játékos megoldja magától.
brekker
2022. december 30. 20:29
Másrészt Kukorellynek van igaza, a mai játékban, ahol sokkal atlétikusabbak a játékosok, túl sok a 11 játékos, mindig mindenkihez odaér valaki blokkolni. Ezért nincsenek 16-oson kívüli gólok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!