Hozzátartozó ütött ki egy mentőst

2022. november 02. 16:22

Rosszul lett egy fiatal férfi, egy rokona bántalmazta a mentősöket.

2022. november 02. 16:22
null

Az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán tette közzé, hogy még február 28-án, a hajnali órákban riasztották a Rétsági Mentőállomás esetkocsiját, mert az egyik közeli faluban egy fiatal férfi rosszul lett.

Bajtársaink azonnal elindultak a községbe, ahol a főúton a beteg édesapja várta őket autójával, hogy a mentő előtt haladva felvezesse azt a birtokához – írta az OMSZ, majd azzal folytatták, a gépkocsivezető azonban úgy ítélte meg, hogy az alacsony kapu alatt nem fér át a mentőautó, ezért a mentőtiszt és a mentőápoló magához vette a szükséges felszereléseket és gyalogosan indultak a lakóház felé.

– írják.

A hozzátartozó ezek után fizikailag is bántalmazta a mentőst, aki a fejére mért ütéstől rögtön a földre zuhant és rövid időre eszméletét is vesztette.

Az életmentők ekkor a rendőrség gyors segítségét kérték, akik perceken belül helyszínre is értek és megtették a szükséges intézkedéseket.

A bántalmazás módját figyelembe véve fennállt a valós veszélye a súlyosabb fej- vagy végtagsérülésnek is, amik elmaradása a véletlennek volt köszönhető”

– hangsúlyozta az ügyészség, amely most indítványozta, hogy a Balassagyarmati Járásbíróság a sértettel szemben felfüggesztett szabadságvesztés büntetést szabjon ki, valamint hogy fizettesse meg az eljárás során keletkezett közel 55 000 forintnyi bűnügyi költséget is.

A nyitókép illusztráció. Forrás: MTI/Mihadák Zoltán

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jóember
2022. november 02. 18:53
"A bántalmazás módját figyelembe véve fennállt a valós veszélye a súlyosabb fej- vagy végtagsérülésnek is, amik elmaradása a véletlennek volt köszönhető – hangsúlyozta az ügyészség, amely most indítványozta, hogy a Balassagyarmati Járásbíróság a sértettel szemben felfüggesztett szabadságvesztés büntetést szabjon ki, valamint hogy fizettesse meg az eljárás során keletkezett közel 55 000 forintnyi bűnügyi költséget" Namostakkor kit ítéltek felfüggesztett szabadságvesztésre a mentőst? Ő a sértett ha jól értem a cikket. Belefejelhetett az elvetemült mentős a galamb lelkű kicscsaládfő öklébe, ezért veszíthette el az eszméletét. Meg is érdemli az ilyen a büntetést, hát mit gondol ez?
Valandil
2022. november 02. 18:43
Rokonbűnözés...
Mahavira
2022. november 02. 17:51
Bizonyára egész életében példásan fizette az eü-hozzájárulást a kedves rokon, s elvárta volna hogy az alacsony kapun áthajtva akár kabrióvá alakítsák a mentőautót.
Málaga21
2022. november 02. 17:37
Na ezért nincs háziorvos sem a cigányok lakta részeken.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!