A magyar ellenzék nem kínál alternatívát, ezért is olyan népszerű Orbán – írta a Berliner Zeitung

2022. október 15. 10:51

A német lap szerint azonban a tüntetők „friss arcát látva” új remény merült fel Orbán hatalmának megdöntésére.

2022. október 15. 10:51
null

A Berliner Zeitung pénteki cikkében azt írja: október 5-én, a tanárok világnapján a magyar középiskolások szolidaritási tüntetést szerveztek tanáraikkal Budapest és más nagyvárosok utcáin. A lap szerint a tanárok közül sokan kaptak egy utolsó figyelmeztetést magas rangú kormányzati tisztviselőktől, mielőtt elbocsátották volna őket, míg másokat végül kirúgtak. Az ellenzék választási veresége óta a politikai innováció hiánya és

az ellenzék szervezeti tehetetlensége apátiába taszította a Fidesz-ellenes választókat.

A tüntetők friss arcát látva azonban új remény merült fel arra, hogy a társadalmi elégedetlenség előbb-utóbb alááshatja Orbán megkérdőjelezhetetlen hatalmát – olvasható a német lapban.

Fotó: Kisbenedek Attila/AFP

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sün Balázs
2022. október 17. 15:18
A rossz tanár a saját tüntetésére viszi ki a naiv diákjait, akik ezt jó bulinak tartják. A jó pedagógus pedig a tüntetés idejére társasjáték, közös zenélés délutánt szervez a gyerekeknek! Ez a különbség a tanárok két minősége között.
Sün Balázs
2022. október 17. 15:13
O1G táblával tüntetve nem éppen ildomos fizetés emelést, és munkaidő csökkentést követelni a kormánytól! Nem így gondolják kedves tanároknak nevezett személyek? Ez intelligencia kérdése is!
tapir32
2022. október 16. 16:33
Ez a mi demokráciánk, mi ezt választottuk! Gyurcsány és Dobrev az ország szégyenei. Aki, azért lobbizik, hogy Magyarország ne, vagy csak késve kapjon a EU helyreállítási alapból pénzt, az a magyar gazdaság következésképpen, a magyar nép érdekei ellen tevékenykedik. Aki, kétharmados törvényeket akar egyszerű többséggel megváltoztatni, az a jogállam ellensége. Demokratikus gondolkodású, érett személyiségű emberek nem akarják lejáratni, diszkreditálni a népszavazást, a népszavazás intézményét. Éppen attól demokratikus gondolkodású és érett személyiségű valaki, hogy soha nem tesz ilyet. A népszavazás a közvetlen demokrácia gyakorlásának egyik eszköze, ennek diszkreditálása antidemokratius megnyilvánulás. Akik, bizonyítatlan híresztelések, légből kapott feltételezések alapján pálcát törnek mások felett, lopással, csalással, korrupcióval vádolnak másokat azok, nem a jogszerű, tisztességes eljárás hívei. Mocskolódó, hangulat keltő, prejudikáló, propagandisták. A baloldalinak mondott összefogásnak meg kellene tanulnia demokrácia szabályait. Demokráciát csak demokratikus úton lehet építeni a gyurcsányi úton nem. A demokrácia ellenségeinek szégyenfalán előkelő helyet fognak kapni Gyurcsánnyal és Dobrevvel az élen.
tapir32
2022. október 16. 16:33
A magyar demokráciát és jogállamot Gyurcsánytól, Dobrevtől és a DK- tól kell megvédeni. A DK egy kis, radikális, anarchizmusra hajló, a demokráciát és a jogállamot elutasító szélsőséges tömörülés. Szociális demagógiát hirdet (baloldali típusú jelszavak hangoztatása párhuzamosan a szélsőségesen jobboldali tevékenységgel).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!