Kinevették a táncosnők, ezért két embert halálra szúrt egy illegális bevándorló Las Vegasban

2022. október 09. 07:05

Az eset fényes nappal történt.

2022. október 09. 07:05
null

Dühében cselekedett az a férfi, aki csütörtökön fényes nappal két embert halálra szúrt, hatot pedig megsebesített Las Vegas kaszinónegyedének központi sétányán, a Las Vegas Strip-en. A rendőrség tájékoztatásából kiderült, hogy a guatemalai elkövető a haragját akarta kiengedni.

A gyanúsított egy 32 éves, az Egyesült Államokban illegálisan tartózkodó bevándorló. Yoni Barriost a hatósági jegyzőkönyv szerint az dühítette fel, hogy kinevették. A férfi a szemtanúk beszámolója szerint azután támadta meg az utcán tartózkodókat, hogy az ott turistákkal fotózkodó hivatásos táncosnők visszautasították, hogy vele is közös kép készüljön.

A késelés során egy táncosnő is életét vesztette, a másik áldozat egy 47 éves helyi lakos volt. További hat ember megsebesült, akit kórházba vittek, közülük hármat kritikus állapotban. A támadáshoz a gyanúsított egy nagy konyhakést használt. Az incidens után megpróbált elmenekülni, rövid üldözés után helyi biztonsági őrök és a rendőrök közösen fogták el a Nevada állambeli város központjában.

Az illetékes kerületi ügyész közölte, hogy a gyanúsított ellen kétrendbeli emberölés és hatrendbeli emberölési kísérlet miatt javasol vádemelést, és a legsúlyosabb büntetést kéri a bíróságtól a jövő heti meghallgatáson. Az amerikai bevándorlási hatóság közlése szerint a férfi illegálisan tartózkodott az Egyesült Államokban, Kalifornia államban bűncselekmény miatt már elítélték. A rendőrségi dokumentumok szerint Los Angeles-i lakcíme volt, ahonnan két nappal korábban utazott Las Vegas-ba.

(MTI)

Nyitókép: Frank Fell/AFP

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2022. október 10. 10:25
Sötét éjjel nem probléma.
Tolókapu
2022. október 09. 19:31
Yonika kap majd egy kis ejnye-bejnyét, mert mellé állnak a feketemuterék!
Rocktoberi
2022. október 09. 14:20
Egy újabb migrációs sikertörténet.
Akitlosz
2022. október 09. 14:05
Ez az eset is megelőzhető lett volna, ha védenék a határokat és ellenőriznék a lakosságot és deportálnák az országban illegálisan tartózkodókat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!