Iránban ismét agyonvert az erkölcsrendészet egy lányt

2022. október 25. 11:07

A 17 éves Arnica Kaem Maqami nem tudni, mennyi ideig volt kórházban.

2022. október 25. 11:07
null

Jelentések szerint az iráni hatóságok gumibotokkal vertek agyon egy tüntetőt. Azt nem tudni, hogy az áldozat, Arnica Kaem Maqami mennyi ideig volt kómában, míg belehalt a sérüléseibe. A perzsa állam jogvédői szerint a lányt hátulról, gumibottal verték halálra Teheránban.

A támadók indoka az volt, hogy Maqami nem megfelelően hordta fejkendőjét. Ugyanezen okok miatt ölték meg másfél hónapja a 22 éves Mahsza Aminit is. Feltételezésük szerint a hatóságok megpróbálták a lincselést eltussolni. A lányt egy katonai kórházba vitték, hogy az ügy ne keltsen feltűnést, majd azt állították, hogy a sérüléseket az okozta, hogy a lány kiugrott egy ház a negyedik emeletéről – írja a Euronews.

Az Amini meggyilkolása utáni tüntetéshullámok következtében több ezer embert tartóztattak le, jogvédők szerint 244-en haltak meg, köztük 32 gyermek. 

Nyitókép: Jörg Carstensen / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Barnabás.N
2022. október 25. 21:01
Szerintem Lilinek oda kellene mennie ordibálni és kiállni az iráni nők mellett... Gyorsan rájönne, hogy hol van diktatúra és hol nincs...
istvanpeter
2022. október 25. 16:46
Egyáltalán nem biztos, hogy minden formáció elérte már az emberi kultúra minimális szintjét.
korona.2.0
2022. október 25. 13:56
A régi sláger, hogy: Szép hely, jó hely Teherán, de ott is teher ám a feleség stb.
Szabó Tamás
2022. október 25. 13:08
Nem is olyan régen a nagy nemzetközi légitársaságok betiltották a svéd nemzeti büszkeség, a hordóban rothasztott hering (ha jól tudom...) tálalását, miután az a borzalom fel-fel robban, a belülről feszítő gázok miatt... Szóval csak az jut az ember eszébe, hogy "ahány ház, annyi szokás..." Talán ideje lenne megérteni, hogy nem sok közünk van az ilyen "különlegességekhez". Hiszen ezek története egybeforr az adott népével, megléte okai összetettek. Én, ha Iránba mennék, alaposan tanulmányoznám a helyi szokásokat, szabályokat, törvényeket, nyelvet. És a rám bízottakat is erre kérném, lányaim, feleségem külön figyelmet kapna. Ha amcsi, német ismerőseim utaznak, elvárják, hogy az ő szokásai, szabályai, stb. ott is érvényesek legyenek, én ezt butaságnak, arroganciának tartom. Ennyi. Persze, értem, hogy A MI ÉRTÉKRENDÜNK szerint borzalmas dolgok ezek, de mégis...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!