Ismét országos szirénapróbát tartanak hétfőn

2022. augusztus 01. 09:18

Senki ne ijedjen meg 11 órakor!

2022. augusztus 01. 09:18
null

Hétfőn délelőtt 11 órától a lakossági riasztó rendszer (MoLaRi) csökkentett üzemű, úgynevezett „morgató” próbáját tartják országszerte – írta a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága Facebook-oldalán.

A Katasztrófavédelem hivatalos oldalán a gyakran ismételt kérdésekből pedig kiderült, hogy a csökkentett üzemű próbánál az alábbi szöveget, illetve jelzést adják le:

Figyelem, ez próba,  Figyelem, ez próba! Most a csökkentett üzemű próba jelét hallják! Most a csökkentett üzemű próba jelét hallják!”

A szöveges részt követően azonnal következik a szirénajelzés.

A próba során alkalmazott jelzés első részében rövid ideig (6 másodperces időtartamban) mélytónusú felfutó hangjelzést adnak le, majd a jel lefutása következik.

A morgatás végét ugyancsak egy szöveg jelzi, ami nem más mint, hogy „A próbának vége!  A próbának vége!”.

Nyitókép: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook-oldala

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tiszafa
2022. augusztus 01. 12:14
Én meg azt hittem, hogy a társasházban valamelyik lakásban fúrnak...
szodabár
2022. augusztus 01. 10:10
Koszovóban is indul a cirkusz. A zsidó háttérhatalom nem bír magával. https://oroszhirek.hu/amerikai-utasitasra-a-szakadar-koszovo-tartomany-elhalasztja-a-szerbek-elleni-fellepest/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!