Soros embere a nem elég kemény szankciók miatt bírálja Orbánt

2022. augusztus 04. 11:27

Kalev Stoicescu szerint Orbán csak Putyin malmára hajtja a vizet.

2022. augusztus 04. 11:27
null

Kalev Stoicescu, a tallinni Nemzetközi Védelmi és Biztonsági Központ (ICDS) kutatója interjút adott a HVG360-nak. A baloldali/liberális kutató az interjúban Orbán Viktort tette felelőssé a nem elég kemény uniós szankciók miatt. Az elemző  úgy fogalmazott, hogy „nem az én tisztem megmondani, hogy ki kormányozza Magyarországot, de az tény, hogy több olyan politikus van, aki közvetve vagy közvetlenül kiszolgálja Putyin érdekeit. Az Oroszország elleni szankciós csomagok blokkolása vagy felvizezése pedig egyértelműen a Kreml malmára hajtja a vizet. Ha ezt az érintett politikusok nem értik meg vagy szándékosan figyelmen kívül hagyják, az súlyos problémákat okozhat, hiszen már készülnünk kell a hetedik szankciós csomag elfogadására.

Ez pedig azt az üzenetet továbbítja Moszkvába, hogy ennyi volt, és így nyugodtak mélyíthetik tovább a válságot”.

Stoicescu emellett leszögezte, hogy Oroszországgal szemben nem lehet háborút nyerni áldozathozatal nélkül: „Oroszország semmiképpen sem képes akkora nyomást gyakorolni a balti államokra, amitől azok összeomlanának: a gazdaságunk erős és Moszkva nem lesz képes zsarolással térdre kényszeríteni bennünket. Ez egy háború, ugyan nem olyan, mint az ukrajnai, de politika és gazdasági értelemben hadban állunk Oroszországgal és egy háborút nem lehet megnyerni áldozathozatal nélkül. Az is fontos, hogy gazdasági, politikai és katonai értelemben már annyit befektettünk Ukrajnába, hogy nem engedhetjük meg magunknak a vereséget."

A dolog pikantériája, hogy a Kalev Stoicescu által képviselt ICDS 2020-ban 35 ezer dolláros támogatásban részesült a Soros Györgyhöz köthető Open Society Fondations-től. Így nem meglepő, hogy Stoicescu Soros álláspontját képviseli az Oroszországgal szembeni hatástalan gazdasági szankciók kapcsán.

Nyitókép: Fabrice Coffrini / AFP

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kristály
2022. augusztus 05. 07:58
Nem elég ha csak a saját népe pusztul Soros tanácsára. Pusztuljon egész Európa, pusztuljon nélkülünk.
fatman
2022. augusztus 04. 19:54
a mocsok... lassan fény derül mindenre...
masikhozzaszolo
2022. augusztus 04. 17:47
/Putyin malmára hajtja a vizet/ Örülünk, hogy működik a malom, őrlik az ukrán búzát.
Reszelő Aladár
2022. augusztus 04. 15:37
Szeretnék már egy listát, hogy ki mindenkiért kellene megdöglenünk. Igen tudom, az EU pénz is könyöradomány és azáltal, hogy nem kapjuk meg, csak még többel tartozunk a közösségnek. A szankciók működnek, Soros egy kedves öreg filanróp, Putyin pedig egy beteg állat. Kell még valamit mondanom, Ildikó?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!