Kövér: A Kurultaj üzenet és példa minden nyugati és keleti népnek

2022. augusztus 13. 18:53

Az Országgyűlés elnöke szombaton Bugacon, a rendezvény megnyitóján mondott ünnepi beszédet.

2022. augusztus 13. 18:53
null

Kövér László szerint a Kurultaj hagyományőrző rendezvény nemcsak a hun, türk rokontudatú népek ünnepe, hanem egyben üzenet és példa is minden nyugati és keleti nép számára, amelyből mindenki bölcsességet és önbizalmat meríthet. Állítása szerint volt, amikor a Kelet, máskor a Nyugat harapott belénk az elmúlt ezer évben.

– értékelt a házelnök.

Azt akarják, hogy adjuk fel a kultúránkat

Kövér László arról is beszélt, hogy a magyarságot keletről és nyugatról is megpróbálták arra kényszeríteni, hogy feladja a másik égtájról származó kultúráját, tagadja meg gyökereit, azonban a magyarok nem megtagadni, hanem mindig is összekötni akarták a Keletet és a Nyugatot.

– jelezte, majd azzal folytatta, hogy mikor a Kelet és a Nyugat szembekerült, hanyatlást, ha együttműködtek, a felemelkedés esélyét hozta a magyaroknak

Kövér László szerint jelenleg két olyan háború is zajlik, amelynek súlyos egzisztenciális kihatása lehet. Az egyiket a híradásokban orosz-ukrán háborúnak nevezik, és a tétje, hogy a nyugati és keleti nagyhatalmi politika tud-e a 21. századra stabilitást hozó új geopolitikai alkut kötni, vagy pedig a jelenlegi lokális konfliktust totális világháborúvá szélesítik, amelynek sem nyugaton, sem keleten nem lehetnek nyertesei, csak szörnyű vesztesei.

– szögezte le.

Több háború is dúl

A házelnök szerint dúl egy másik, egyelőre vértelen háború is a teljes nyugati emlékezet kiirtásának céljával. A „cancel culture”, az eltörlés kultúrájának képviselői, a transzhumanisták támadják a nyugati emberek emlékezetét. Feladatuk, hogy minden létező emberi különbözőséget természetellenes módon felhasználva szembefordítsák egymással a fehér embert a feketével, a nyugatit a keletivel, a férfit a nővel, a fiatalt az időssel, a keresztényt a muszlimmal.

A parlament elnöke szerint ezt a műveletet megtévesztő módon érzékenyítésnek nevezik, holott, amit tesznek, az valójában egy társadalmi méretű amnézia, vagyis emlékezet-, érték-, tudat- és identitásvesztés előidézésére tett kísérlet, hogy mindenki irányítható, eladósítható, valamint tulajdonától megfosztható legyen.

ahhoz, hogy megőrizzük hitünket, hagyományainkat és kultúránkat, hogy azok maradhassunk, akik vagyunk” – szögezte le.

Tanulni, tanulni, tanulni

Kövér László kiemelte: a Kurultajjal sokat lehet tanulni egymástól, és a külvilág is sokat tanulhat a rendezvénytől. Például a brüsszeli uniós vezetők, ha majd egyszer megtisztelnek bennünket őszinte érdeklődésükkel, megtanulhatják annak a török közmondásnak az igazát, amely szerint

ha a lóra fel nem szállsz, ne lendítsd a lábad.

Kijelentette, az uniós vezetők velejéig elhibázott szankciós politikájának az lesz az eredménye, hogy önmagukkal együtt az egész európai gazdaságot is porba rántják.

(MTI)

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

Összesen 269 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2022. augusztus 14. 19:47
A Kurultáj résztvevői kicsit mást gondolnak a fajkeveredésről, mint Orbán https://telex.hu/video/2022/08/14/kurultaj-fajkeveredes-turani-nepek-magyarsag
Lajoss
2022. augusztus 14. 10:53
Bohócok.
5m007h 0p3ra70r
2022. augusztus 14. 09:08
Azért a fene sem gondolta volna, hogy egy ilyen cikkel vasárnap reggel 8-ra a kommentszekció parazitáinak legaljának népes táborát össze lehetett verbuválni. Hogy aztán azonnal teljes hőértéken izzon a rosszindulatú kicsinyes irigységük. Pedig csak egy rendezvényról van szó ami egy évtizede zajlik a szemük láttára. Ráadásul idén csak a takarékon futó év, mert minden második év a világtalálkozó ami jövőre esedékes a szokásos százezres tömeggel. Amihez nekik egyetlen pogromjuk soha nem ért fel sem létszámban sem színvonalba és soha nem is fog felérni. Fantasztikusan szórakoztató! Meg ilyet kérünk kedves szerkesztőség!
Alcofrybas
2022. augusztus 14. 07:53
Tök jó kép Kövérről! Milyen menő már! Tisztára Kurt Russell az Aljas Nyolcasból. :) -- Kieg. : képhez szövegfelhőbe: "You only need to hang mean bastards, but mean bastards you need to hang!"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!