Kétkulacsos amerikai politika: orosz műtrágyaszállítmány tart az Egyesült Államokba

2022. július 23. 13:13

„Az orosz kormánnyal ellentétben nekünk nem érdekünk az élelmiszerek fegyverként való felhasználása” – fogalmazott az amerikai külügyminisztérium szóvivője.

2022. július 23. 13:13
null

Egy orosz folyékony műtrágyát szállító tartályhajó érkezik az Egyesült Államokba – számolt be róla a Reuters. Az ukrajnai háború miatt az USA-ban és a fejlett világ nagy részében hiány van a műtrágyából. A külügyminisztérium szóvivője az ügy kapcsán csak annyit mondott:

Az Egyesült Államok soha nem szankcionált Oroszországból származó élelmiszer- vagy mezőgazdasági árukat.

A Johnny Ranger nevű, libériai zászló alatt közlekedő tartályhajó 39 ezer tonna műtrágyát szállít. Mint kiderült, a hajó a múlt hónapban vette fel a szállítmányt Szentpéterváron, és New Orleansba tart.

Egyébként az Egyesült Államok a héten vonta vissza az Oroszországból származó műtrágyákra kivetett súlyos vámokat, hogy a hiányt és az áremelkedést enyhítse.

Nyitókép: Ibrahim Yozoglu / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
juve
2022. július 24. 13:04
Dolfi nagy apa volt az utolsó értelmes német!
Lanter
2022. július 24. 12:07
Eu forradalmat,Kivégezni a teljes eu vezetést!!! Ezekkel halott európa!!!
Lanter
2022. július 24. 11:57
Ehez a ruszki is kellett!! Aljas az egész az összes. Itt nincs ukrajnai szolidaritás és egyebek csakis a kőkemény érdekek. De a kisállamoktól mindan szar elvárt. Rodhadt mocskos világ, nyomják meg már azt a piros gombot mert ezt érdemli ez a rodhadt korhadt emberiség...
optimiska
2022. július 24. 11:49
Az amcsik vígan bótolnak. A túlbuzgó és túlhülye EU meg végrehajtja az elvárásaikat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!