Megtorpant az orosz csapatok lendülete Liszicsanszk után

2022. július 14. 09:41

A brit védelmi minisztérium szerint az oroszok így elveszítik az ostromlott ország keleti részén kiépített lendületüket.

2022. július 14. 09:41
null

Az orosz csapatok az elmúlt 72 órában nem értek el jelentős területi előretörést Ukrajnában. Ezzel azt is kockáztatják, hogy elveszítik az ostromlott ország keleti részén kiépített lendületet – idézte az Index a brit védelmi minisztérium legfrissebb hírszerzési jelentését.

„Fennáll a veszély, hogy az orosz haderő elveszíti a Liszicsanszk elfoglalása utáni lendületet. A Donbaszban az oroszok továbbra is széles fronton folytatják a tüzérségi csapásokat, amelyeket egyes területeken kisebb század- és szakaszméretű egységek szondázó támadásai követnek”

– írták a csütörtök reggeli jelentésben, amely rámutatott, hogy

hacsak nem elsöprő tömegben használják őket, amit Oroszország jelenleg nem képes bevetni”.

Továbbra is „halványak” a háborút lezáró szélesebb körű tárgyalások kilátásai

Ugyanakkor arra is figyelmeztetnek, hogy az ukrajnai háborút lezáró szélesebb körű tárgyalások kilátásai továbbra is „halványak”, annak ellenére, hogy Ukrajna, Oroszország, Törökország és az ENSZ küldöttségei megbeszéléseket folytattak a gabonaexportról és a közelmúltban sikeresen lezajlott fogolycseréről – tette hozzá az Index.

Nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/AP/Jevhen Maloletka

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Namond
2022. július 14. 17:50
A brit védelmi minisztérium stratégái és főparancsnokai, bár a kifáradt ellenség ellen háborút igen, de csatát soha nem nyertek. Na jó James Wolfe-t kivéve.
Józsi6
2022. július 14. 12:21
A brit védelmi miniszter bejelentette: Oroszország katonailag az összeomlás szélén áll 2022. június 10. 17:39 Látjuk, már egy hónapja omlik össze. Közben Liszicsansznk, Azovstal is elesett.
drom176
2022. július 14. 11:33
Végre megint egy "szakértő" és ez is megfelelően ostoba! Így fogyott el a lendület! AZ OROSZ ERŐK BEHATOLTAK SZEVERSZKBE ÉS SOLEDARBA A DONYECKI NÉPKÖZTÁRSASÁGBAN (FOTÓK) https://southfront.org/russian-forces-entered-towns-of-seversk-and-soledar-in-donetsk-peoples-republic-photos/
Hájas Gerzson a hitlerszakértő
2022. július 14. 11:27
"A brit védelmi minisztérium szerint" Nem is olvasom el már ezeket a szivárványos baromságokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!