Kólával öntöttek le egy festményt a Bosch-kiállításon

2022. július 05. 17:24

A műalkotás nem Bosch műve, értesülések szerint nem keletkezett benne maradandó kár.

2022. július 05. 17:24
null

Egy látogató kólával öntötte le az egyik kiállított festményt a Szépművészeti Múzeumban, a Menny és pokol között - Hieronymus Bosch rejtélyes világa című kiállításon – számolt be a Népszava.

A lap szerint 

a leöntött kép nem Bosch-alkotás, a Szépművészeti Múzeum tulajdona, és nem is károsodott véglegesen.

A múzeum minden kiállításra külön biztosítást köt, melynek összegét az állam állja: a Bosch-kiállítás szállítási közbeszerzési kiírása szerint a műtárgyak biztosítási összege csaknem 94 milliárd forint – ismertették.

A Népszava hozzátette, hogy a tárlat április 9-e óta látogatható. A flamand mester festményei és rajzai mellett az életmű előzményeihez kapcsolódó alkotásokat, valamint műhelyének és követőinek legjellegzetesebb műveit is kiállították. Összesen mintegy 90 műalkotás kapott helyett a közgyűjteményben – tették hozzá.

A kiállításra eddig több mint 100 ezren voltak kíváncsiak. A művész teljes életművének csaknem felét, azaz tíz festményét tudták egybegyűjteni, amelyeket Budapesten július 17-ig tekinthetnek meg az érdeklődők.

Nyitókép: Facebook

 

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kronosz85
2022. július 06. 09:41
Miért kell ilyen hatásvadász lófasz címet adni, de tényleg?
kujon
2022. július 06. 02:00
Festmények?Én aszittem, hogy a Bosch kiállításon majd flexek, meg fúrógépek, gyalugépek lesznek kitéve...
Tárkány Álmos
2022. július 05. 18:49
Láttam a kiállítást, kitűnő tárlatvezetéssel. Fantasztikus - mindenkinek ajánlom. A rongáló vadállat meg Bosch-kori büntetést érdemel. Mondjuk kéz eltörést?
Kardinális
2022. július 05. 18:42
Egyáltalán miért lehet oda kólát bevinni???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!