Kiváló kezdés: az Egyesült Államok új magyarországi nagykövete szerint hazánkban hanyatlik a demokrácia

2022. július 29. 22:47

Kaptunk még egy André Goodfriendet?

2022. július 29. 22:47
null

Pénteken az Egyesült Államok törvényhozásának felsőháza megszavazta az ország új, Magyarországra küldendő nagykövetét David Pressman személyében. Washington David Cornstein lemondása óta nem küldött nagykövetet hazánkba, csak ügyvivő volt. 

Sajtóinformációk szerint a Joe Biden által ideküldött diplomata egy LMBTQ-szószóló ügyvéd, aki egyértelműen a Demokrata Párthoz kötődik. Pressman a homoszexuálisok jogegyenlőségének szószólója, az LMBTQ-közösség elismertetéséért küzdő munkacsoportot is vezette az amerikai külügyben.

A diplomata szenátusi meghallgatásán egyebek mellett arról beszélt, hogy az értékelések szerint Magyarországon hanyatlik a demokrácia, a jogállamiság, de ez a kifejezés eufemizmus: elfedi azt a szándékosságot, ami az igazságszolgáltatás befolyásolása vagy a sajtószabadság szisztematikus leépítése mögött áll.

Kiemelt kép: Concordia

Összesen 445 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Geyza
2022. augusztus 01. 16:24
A szólásszabadság őt is megilleti, bár csak egy jelentéktelen, pici országot képvisel, ugye? :-) Én kimondottan örülök neki, ha egy diplomata ki meri mondani a véleményét, nem udvariaskodó köntörfalazást nyom. Üdvözöljük, Pressman úr! Azért ne feledje: A magyar nép nem csak a kormány tagjaiból és Mandiner gyűlölködő, homofób és antiszemita kommentelőiből áll! :-)
néhai Ch.Pilot
2022. augusztus 01. 12:07
"Pressman a homoszexuálisok jogegyenlőségének szószólója..." homo-nyomó :-D
luigiii
2022. augusztus 01. 09:06
"Csak egy balfasz nem tudja állítani a csatornák sorrendjét" Jellemző, hogy a fideszes el sem hiszi, hogy ilyen van. Párhuzamos univerzumban él.
csak szólok
2022. július 31. 12:40
Egyik állam sem köteles fogadni ellenséges nagyköveteket. A Külügy vagy a Kormány visszautasíthatja ezt a gecit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!