A moldáv miniszterelnök fél, hogy Putyin mindjárt végez Ukrajnával és ők következnek

2022. július 25. 11:15

Natalia Gavrilița, Moldova miniszterelnöke vasárnap kijelentette, nagyon aggódik amiatt, hogy Oroszország legközelebb az ő országát támadja meg.

2022. július 25. 11:15
null

Natalia Gavrilița moldáv kormányfő szerint ez egy elméleti forgatókönyv, de ha a katonai akciók tovább haladnak Ukrajna délnyugati része és Odessza felé, az aggodalomra ad okot.

Különösen, ha figyelembe vesszük, hogy a csapatok a szakadár Dnyeszteren túli régió területén vannak”

– jelentette ki. 

A politikus úgy fogalmazott, mindent megtesznek a béke és a stabilitás fenntartása érdekében, nem akarják, hogy a harcok eszkalálódjanak. Az ukrajnai háború alatt Moldova mintegy félmillió ukrán menekültnek adott menedéket, egy időben több menekültet fogadott egy főre vetítve, mint bármely más ország.

Nyitókép: Manuel Balce Ceneta/AFP

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Málaga21
2022. július 25. 16:38
Nem bízik zselében és a nagy egymilliós ellentámadásában?
optimiska
2022. július 25. 16:33
Moldova Európa legelmaradottabb országa. Miért támadná meg őket bárki? Transznisztria már évek óta az oroszoké.
Fila2020
2022. július 25. 14:38
Ennek van esélye.
fogas paduc
2022. július 25. 13:32
Az oroszok megmondták: minél nagyobb hatótávolságú fegyvert ad a Nyugat az ukriknak, az oroszok annál nagyobb területet vesznek el az ukriktól.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!