Ferenc pápa szerint a búzát nem szabad fegyverként használni

2022. június 01. 12:45

Az egyházfő szerint nagy aggodalmat kelt az ukrajnai búzaexportot sújtó blokád, amelytől több millió ember léte is függ.

2022. június 01. 12:45
null

A világ szegényebb országainak ellátását veszélyeztető gabonaválság miatt fejezte ki aggodalmát Ferenc pápa, aki a szerdai általános audiencián hangoztatta, hogy a búza nem válhat háborús fegyverré. A katolikus egyházfő kijelentette, „nagy aggodalmat” kelt az ukrajnai búzaexportot sújtó blokád, amelytől több millió ember függ, mindenekelőtt a szegényebb országokban.

Ferenc pápa felhívást intézett annak érdekében, hogy „minden erőfeszítés megtörténjen a kérdés megoldására, az egyetemes emberi jognak számító táplálkozás biztosítására”.

Hangoztatta:

A pápa a római Szent Péter téren tartott általános meghallgatáson mondott beszéde végén szólt az ukrajnai kikötőkben álló gabonaszállítmányokról, melyek nem tudnak elindulni.

Négy ukrajnai menekült gyermeket is fogad szombaton a pápa

A Vatikán bejelentette, hogy Ferenc pápa szombaton megtartja a korábban szokásos találkozóját hátrányos helyzetű gyermekekkel, ami a pandémia két évében elmaradt. A pápához érkező 160 gyermek között négy ukrajnai menekült gyerek is lesz, akik az utóbbi hónapokban jutottak el Rómába.

(MTI)

Nyitókép: FILIPPO MONTEFORTE / AFP

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
madárinfluencer
2022. június 02. 10:38
A fegyvert nem lenne szabad fegyverként használni!!!!!!!
Dezsőke
2022. június 02. 07:42
és az orosz nép elleni szankciókat lehet?
Dezsőke
2022. június 02. 07:41
békét
TAVIROZSA
2022. június 01. 19:10
Afrikai vezetők szerint Oroszország Swift rendszerből való kizárása akadályozza őket az orosz búza megvásárlásában! Amúgy Ukrajna csak a 4. (volt) a búzakivitelben. 1. Oroszország 2. Kanada 3. USA (2021)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!