Őrizetbe vettek a tálibok egy ismert afgán divatmodellt

2022. június 08. 22:48

Az indoklás szerint megsértette az iszlámot.

2022. június 08. 22:48
null

A divatbemutatóiról és YouTube videóiról ismert Adzsmal Hakikit bilincsben lehetett látni a tálibok hírszerzési ügynökségének keddi felvételén, amelyet a tálibok a Twitteren tettek közzé. Az ügy hátterében egy széles körben megosztott videófelvétel áll. Ezen Hakiki látható, amint nevet, miközben társa, a beszédhibás Gulám Szakhi a Koránból olvas fel, vicces hangnemben.

Az őrizetbe vételeket követően a tálibok újabb videót tettek közzé, amelyen Hakiki és társai világosbarna raböltözetben bocsánatot kérnek a radikálisok kormányától és a vallási vezetőktől. A felvételhez dári nyelven  kísérőszöveg is társul, miszerint

A modellek szabadon engedését követelik a jogvédők

Jogvédők Hakiki és társai haladéktalan szabadon engedését követelték, mondván, hogy a bocsánatkérések kierőszakolásával a tálibok megsértették a véleménynyilvánítás szabadságát.

Egyelőre nem ismeretes, hogy a modellek milyen büntetésre számíthatnak.

(MTI)

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
USsange
2022. június 09. 22:01
"senki sem gyalázhatja a Korán verseit, vagy Mohamed próféta szólásait" Tök egyszerű szabály... Persze tudom, a "humanisták" (a nyugati jóemberkedők) szerint mások gyalázása emberi alapjog. :)
foldizs
2022. június 09. 09:03
Itt csak a csecseneket szeretik!
Nabakker
2022. június 09. 07:46
Mert nem volt megborotválkozva! :D
Szittya Attila Bendegúz
2022. június 08. 23:37
Nyilván a modellel értek egyet, és az összes tálib meg baszódjon meg, ott ahol van, de azt azért nem értem, hogy miért kellett provokálni a fanatikusokat? A bocsánatkérésre kényszerítés még elég finom büntetés volt a részükről. Lehetett volna fejlevágás is. ---- Kigugliztam, ez a Hakiki egy pasas. De akkor miért egy nő kezei vannak a cikkhez mellékelt képen???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!