Ősztől teljesen átalakul a főváros parkolási rendszere

2022. június 23. 20:48

Az első zónában 600 forintba kerülne óránként a parkolás, és 8 és 22 óra között kellene a díjat fizetni.

2022. június 23. 20:48
null

Átalakítaná és egységesítené a budapesti parkolási rendszert a fővárosi önkormányzat – mondta Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes egy csütörtöki háttérbeszélgetésen. Az egyeztetéseken elhangzottakról a HVG számolt be.

Az új rendszer – ha az erről szóló előterjesztést a Fővárosi Közgyűlés jövő szerdai ülésén elfogadják a képviselők – szeptember első hetében lép életbe – írták.

Négy zóna, négy különböző tarifa

A HVG az általános főpolgármester-helyettest idézve azt írta, hogy

az új parkolási rendszerben négy zónára fogják felosztani a fővárost,

egyelőre azt azonban nem tudta megmondani, hogy a körzetek határai pontosan hol fognak húzódni. Az azonban biztos, hogy a négy körzetben négy eltérő tarifával számolnak majd:

  • Az első zónában 600 forintba kerülne óránként a parkolás, és 8 és 22 óra között kellene a díjat fizetni
  • a másodikban 450 forintot kellene óránként fizetni reggel 8 és este 8 óra között
  • a harmadikban 300 forint lenne az óránkénti díj reggel 8 és délután 6 óra között
  • a negyedikben pedig 200 forint lenne az óradíj reggel 8 és 12 óra között

– ismertette a portál az eddigi részleteket.

Mindemellett Kiss szólt arról is, hogy átalakul a tömegközlekedés pótdíjazási rendszere, és várhatóan néhány jegy is drágulni fog – olvasható a HVG-n.

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

 

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2022. június 24. 08:40
A zöld Budapest demokratikus megvalósítása. Ha több ember van gyalog, akkor az dönthet úgy, hogy autós ne jöjjön az ő városába, ez a közgyűlési többség akarata. És mivel nem tud jönni, ő is gyalogos lesz. Vagyis megvalósul az árok betemetése. Volna rá javaslatom, ki legyen a föld alatt.
Potymog
2022. június 24. 08:32
És Budapest lakossága tovább csökken, mert egyre élhetetlenebb
Lacika8006
2022. június 24. 08:01
Szerintem a zöld rendszámos ingyen parkolást is hamarosan meg fogják szűntetni mint Szentendrén. Dögölj meg karigeli! 22-ig? Patkány!
lendvaiildiko
2022. június 24. 07:17
Mennyivel egyszerűbb lenne a rendszer, ha óránként 1.000 HUF lenne a parkolási díj. Könnyen átlátható, tervezhető. Az egyetlen politikai erő Geli Fenyőünnep, a szép magas férfi, a csodás főpolgármester, aki megtartotta választási igéretét: előre a sétáló Budapestért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!