Az Index informátora szerint tűzeset is volt a Terézvárosban leomlott háznál

2022. június 27. 21:33

A névtelen informátor szerint a kivitelezéskor semmilyen munkavédelmi előírást nem tartottak be.

2022. június 27. 21:33
null

Ahogy arról portálunk is beszámolt, hétfő délelőtt leomlott egy ház tetőszerkezete Terézvárosban, a homlokzati fal és tetőszerkezeti elemei hullottak az utcára, az éppen arra járó gyalogosokra és az utcán parkoló autókra.

Az Index névtelen informátora – aki szakmáját tekintve munkavédelmi előadó – úgy tudja, hogy a homlokzat megerősítése után még egy szint rákerült volna a tetőre, tehát a baleset előtt nem felújítási munkálatok zajlottak az épület tetején, hanem

egy ráépítési folyamat előkészületei zajlottak.

Korábbi tűzeset 

„Láthatóvá váltak a vasgerendák, melyek a homlokzat megtartásáról gondoskodtak volna” – mondta a férfi a portálnak, aki arról is beszélt, hogy két-három héttel ezelőtt egy tűzeset is volt ott az épületben, ami szintén meggyengíthette az elemeket. Ezt egyébként a kerület polgármestere, Soproni Tamás is megemlítette Facebook-posztjában.

A névtelen informátor szerint

a kivitelező által alkalmazott társaság tagjai nem voltak kellően körültekintőek,

gyakorlatilag semmilyen munkavédelmi előírást nem tartottak be, így kerülhettek például gyúlékony anyagok a tetőre.

 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vallasz Vilmos
2022. június 28. 09:15
Kiadott erre engedélyt egyáltalán? A lakóknak volt beleszólása? Lehet, hogy örülhetnek a lakók, hogy csak a tetőszerkezet dőlt le és nem az egész ház. Luxus lakás annyit jelent, hogy extrém súly jöhet a házba, a házra. A vastag üvegű toló teraszajtók, a több centi vastag kőburkolatok, amelyek plafontól padlóig is mehetnek. Egy amerikai forensic épület nyomozó nyilatkozta, hogy még nem találkozott olyan emeletes házzal amelyben ne lett volna hiba.
eusebius
2022. június 28. 07:22
Ha a tarnazsadányi brigád dolgozott a tarnabodi művezetővel, akkor nem is csodálkozok ezen.
Mr.Woof
2022. június 28. 00:55
Ha orbán nem a stadionokra költené a budapestiektől is elvett hatalmas mennyiségű pénzeket, akkor talán maradt volna pénz ennek felújítására is és nem következett volna be ez az esemény. Egyébként sok felújításra váró gyönyörű, de nagyon romos épület van még Budapesten..
Akitlosz
2022. június 27. 22:56
A munkavédelmi és egyéb előírások betartása jelentősen megemelné az építési költségeket, ezért az ilyesmi nem szokás. Sem a piac, sem a cégek nem bírnák el.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!