Már csak 10 napja van a Mi Hazánk Mozgalomnak, hogy elérje a szavazatok újraszámlálását

2022. április 11. 19:55

Mindössze 48 szavazaton múlt a párt hetedik mandátuma.

2022. április 11. 19:55
null

A szavazatok újraszámolását követeli a Mi Hazánk Mozgalom, mert nem fogadja el, hogy a határon túlról érkező voksok miatt hét helyett csak hat képviselője lesz az új Országgyűlésben – számolt be az Infostart. A Mi Hazánk Mozgalom elnöke és leendő parlamenti frakcióvezetője

a választás éjszakáján még úgy számolt, pártjának hét képviselője lesz az új Országgyűlésben.

Toroczkai László már akkor is arról beszélt, hogy ellenszélben érték el ezt a mindenki számára meglepetést okozó eredményt.

„Még a határainkon túlról a Facebook mellett mások is beavatkoztak, hiszen Marosvásárhelyre is el kellett mennünk, hogy megnézzük, mit találtak abban a zsákban, ahol szavazólapok voltak, rajta a Mi Hazánkra adott szavazatokkal" – hangsúlyozta.

Negyvennyolc szavazaton múlt

A szavazatok 99 százalékának összesítésekor még mindig 7 mandátummal számolt, utána viszont megérkeztek a külhoni magyarok által leadott, elsöprő többségében fideszes voksok, és a radikálisok képviselőcsoportjának létszáma 6-ra csökkent. Ezt látva Toroczkai László közleményt adott ki, amelyben újraszámolást követelt, mivel

mindössze 48 szavazat alapján vették el tőlük a mandátumot,

és adták azt a Fidesznek, pedig a Marosvásárhelyen talált zsákban a Mi Hazánkra leadott voksok is voltak, a Délvidéken pedig a Fidesszel szoros kapcsolatot ápoló Vajdasági Magyar Szövetség aktivistái kézbesítették átvételi elismervény nélkül a szavazólapokat. A Mi Hazánk nem fogadja el a jelenlegi helyzetet a vizsgálatok lezárásáig.

Már csak tíz napjuk van

A választási eredmény elleni jogorvoslatról a választási eljárásról szóló törvény 241. paragrafusának 105. pontja szól, ez kimondja, hogy az újraszámoláshoz egy konkrét törvénysértés gyanúja kell, és ha az illetékes választási bizottság ezt nem tartja megalapozottnak, akkor a bírósághoz, végső soron pedig a Kúriához lehet fordulni.

Nagyon fontos azonban, hogy a törvény szerint a Nemzeti Választási Bizottságnak a voksolást követő 19. napon mindenképpen ki kell hirdetnie a választás eredményét. A Toroczkai Lászlóék által kezdeményezett jogorvoslatra tehát 10 nap áll rendelkezésre, de az Országgyűlés ettől függetlenül májusban így is, úgy is megalakul.

Nyitókép: Facebook

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Phm045
2022. április 12. 05:36
Nem fogja. Mert akkor szarba nyulhat. A sajátjába.
fogyatékos
2022. április 12. 01:06
hajrá, itt minden pofon jó helyre megy!
states
2022. április 11. 22:04
Nem 2-3 szavazatról van szó, hanem 48-ról, amennyit nem lehet elszámolni, és ezt Torockai is tudja, viszont be kell mindenáron kerülni a hírekbe, és ezt kekeckedéssel lehet.
amca
2022. április 11. 21:13
Tucsek unokára kellene 1 barát -ellenség felismerő GPSt szerelni. Legalábbis 1 calculátort,hogy kidobja ki a nagyobb ,ki a kisebb ellen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!