Putyin: Fel kell gyorsítani a rubelalapú elszámolásra való átállást a külkereskedelemben

2022. április 18. 19:22

Az elnök már korábban utalt rá, hogy a rubelért forgalmazott orosz exportcikkek listája bővülni fog.  

2022. április 18. 19:22
null

Az orosz elnök szerint fel kell gyorsítani a külkereskedelem átállítását a rubelben és a nemzeti valutákban való elszámolásra.

„A barátságtalan országok által Oroszországgal szemben bevezetett korlátozások hatást gyakoroltak a hazai üzleti lehetőségekre, megnehezítették az export- és importellátás logisztikáját, és akadályokat gördítettek az elszámolás elé” – hangoztatta Vlagyimir Putyin hétfőn egy gazdasági kérdésekkel foglalkozó videokonferencián.    

„Maximális segítséget kell nyújtanunk a vállalkozóknak e problémák megoldásában, beleértve a külkereskedelem rubelben és a megbízható partnerországok nemzeti valutáiban történő elszámolásra való áttérés felgyorsítását. Szeretném hangsúlyozni, hogy az új,

– tette hozzá.   

Putyin március 23-án jelentette be, hogy az Ukrajna ellen indított háborúval összefüggésben barátságtalannak minősített országoktól – köztük az Európai Unió valamennyi tagállamától – Oroszország rubelben fogadja el a földgáz árát. Az elnök már akkor utalt rá, hogy

a rubelért forgalmazott orosz exportcikkek listája bővülni fog.    

Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő hétfőn újságíróknak azt mondta, nem publikálandó az az információ, hogy hány ország egyezett bele a rubelért való gázvásárlásba. Hozzátette, a fizetés ügyében az illetékes miniszterelnök-helyettes, Alekszandr Novak és a Gazprom tárgyal közvetlenül a vevőkkel. Peszkov szerint a Putyin rendelete utáni szállításokért valamikor májusban lesz esedékes a fizetés, ezért, mint mondta, „egyelőre még van egy kis idő”.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Szputnyik pool/Jevgenyij Bijatov

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Spiltyu
2022. április 19. 11:16
vajon Gyuri bá spekulál most a rubel ellen?
Dezsőke
2022. április 19. 09:10
a zöldhasúnak annyi!!!!!!!!
pitypang1125
2022. április 19. 08:44
Vakarhatják a jenkik a fejüket. Nincs ott szar sem a fegyvereken kívűl amire szüksége lenne a világnak. Üresen jönnek visszafelé az usából a nagy Kínai szállító hajók. Az USA most nagyon mellé fogott, a világ szeme kezd kinyílni. A világháborúk óta a jenkik mást sem csinálnak, csak konfliktusokat generálnak a világban, majd a saját maguk okozta káoszt mególdva fedezet nélküli zöldhasuakkal, fegyverekkel öntik el a világot.
tron
2022. április 18. 21:32
The Rotschilds does not like this.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!