Állami felügyelet alá helyezik a Gazprom németországi leányvállalatait

2022. április 04. 17:41

A német kormány azzal vádolja a Gazpromot, hogy tározóit nem üzleti céllal üzemelteti, hanem azért, hogy minél súlyosabb legyen a földgázellátási helyzet Németországban.

2022. április 04. 17:41
null

Állami felügyelet alá helyezik Németországban a Gazprom orosz állami energetikai társaság helyi leányvállalatait – jelentették be hétfőn Berlinben.

Robert Habeck alkancellár, gazdasági és klímavédelmi miniszter elmondta, hogy a Gazprom Germania vállalatcsoportot a közbiztonság, a közrend és az energiaellátás fenntartása érdekében átmenetileg a hálózatos iparágak működését felügyelő

szövetségi hatóság (Bundesnetzagentur) fennhatósága alá helyezik.    

A Gazprom Germania földgázkereskedelmi, földgázszállítási és földgáztározó-üzemeltetési tevékenysége révén a kritikus infrastruktúrával foglalkozó cégek közé tartozik, kiemelt jelentősége van Németország földgázellátásában,

– mondta Habeck.    

Német sajtóértesülések szerint a kormány azzal vádolja a Gazprom Germaniát, hogy tározóit nem üzleti céllal üzemelteti, hanem azért, hogy minél súlyosabb legyen a földgázellátási helyzet Németországban. A cég egy 226 millió euró értékű tulajdonrészt megpróbált átadni egy szentpétervári székhelyű szervezetnek, hogy megelőzze az állami felügyelet alá vételt.

(MTI)

Nyitókép: AFP

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sting61
2022. április 05. 17:49
A baj csak az, hogy ha a németek bedőlnek, akkor a mi iparunk is megy a levesbe!
Kristály
2022. április 04. 22:26
Na ezt tette volna meg Orbán az EON -nal.
DoomGuy
2022. április 04. 19:45
Nyilván ez nem szerződésszegés. Azt csak a keletiek tudnak....
masikhozzaszolo
2022. április 04. 19:34
Ismerős. Ez vagyon most megint. Ez a vagyon nem a tiéd vagyon. Most még elmehetsz. Vagy most lőjelek agyon?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!