Sepsiszentgyörgyi polgármester a kidobott szavazólapok kapcsán: Szervezett provokáció

2022. március 31. 12:55

Antal Árpád rámutatott: a baloldal által bemutatott kidobott szavazólapok azonosító nyilatkozat nélkül eleve érvénytelennek minősülnek.

2022. március 31. 12:55
null

Mint arról beszámoltunk, az ismert baloldali aktivista, Parászka Boróka lakhelyétől nem messze kidobva találtak 25-30 szavazólapot. A baloldal gyakorlatilag alig pár perccel a hírek megjelenését követően egyből közleményeket adott ki, és csalást emlegetve jelezték: az eddig beérkezett összes, mintegy 150 ezer levélszavazatot meg kell semmisíteni.

Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere közösségi oldalán reagált a hírre, ahol először is leszögezte, hogy az RMDSZ elítéli azokat a vádakat, amelyek azt sugallják, hogy itt választási csalásról lenne szó.

A képsorok megerősítik, mint fogalmazott, hogy „egyértelműen szervezett provokációról van szó, amelynek az a célja, hogy a határon túli szavazatokat hiteltelenítsék”.

Mindannyian tudjuk, akik levélszavazatot töltöttünk ki, hogy minden lezárt borítékban van azonosító nyilatkozat. Anélkül nem érvényes a szavazat”

– mutatott rá. 

Nyitókép: YouTube 

Összesen 223 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jogász
2022. április 01. 14:33
Maradjunk a tényeknél. Mindenkinek lehet igaza, de sajnos a szavazás mechanizmusa alapján történhetett úgy is, hogy azért kellett felbontani a lezárt borítékokat, hogy azokból kiszűrjék az ellenzékre leadottakat és azok azonosító lapjaival "helyesen" kitöltött szavazólapokat tegyék zárt borítékba (a felbontott borítékok bármilyen más borítékkal helyettesíthető, nem kötelező az eredeti, mint ahogy a személyes leadás, vagy a postai út sem. Ezek mindegyike visszaélésekre adnak lehetőséget, és jogi úton egyszerűen szabályozhatóak lennének, de mégsem teszik azt meg. Vajon miért?...) Visszatérve a konkrét esetre, pont az egyéni azonosító lapok hiánya teheti lehetővé azt, hogy valaki visszaélést követhessen el ezekkel. Teletex cikk - dátumozás, technikai hiba... ez tényleg nagyon gyanús, de nem lehetetlen. Hallottunk már hasonló magyarázatot négy évvel ezelőtt, a komplett választási számítógépes rendszer leállásával kapcsolatban is.....
Rocktoberi
2022. március 31. 19:44
Nagyon butának kell lenni, hogy valaki hitelt adjon ennek a primitív provokációnak. Vagy moslékkoalíció szavazónak. A két halmaz nagy átfedést mutat.
buzavirag
2022. március 31. 19:22
érvénytelen szavazatok voltak! https://maszol.ro/belfold/Ertvenytelenek-voltak-a-szavazolapok-amelyeket-Marosvasarhely-mellett-talaltak?fbclid=IwAR16mVDbQq9FWw8HX_956MebhCM3rM3M3C-oHfgK5-P9iN6XiFyH8fw9nTQ
buzavirag
2022. március 31. 19:19
https://maszol.ro/belfold/Ertvenytelenek-voltak-a-szavazolapok-amelyeket-Marosvasarhely-mellett-talaltak?fbclid=IwAR16mVDbQq9FWw8HX_956MebhCM3rM3M3C-oHfgK5-P9iN6XiFyH8fw9nTQ
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!