Demonstrációt szerveztek az ukránok a Duna-parti holokauszt-emlékműnél

2022. március 27. 17:10

Az ukrán demonstrálók a Mariupolban elhunytak emléke előtt tisztelegtek.

2022. március 27. 17:10
null

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter délután a Facebookon számolt be arról, hogy Budapesten vasárnap a Mariupolban meggyilkoltak emléke előtti tisztelgésből, 

demonstrálók cipőket helyzetek el a Duna-parti holokauszt-emlékműnél.

Ma háromszáz pár kopott cipő jelent meg a bronzszobor mellett. Legalább 300 nő, gyermek és idős ember emlékére, akiket egy orosz légibomba ölt meg – olvasható az ukrán külügyminiszter bejegyzésében. A politikus posztjában azt írta, Oroszország jelenleg „olyan barbárságot visz végbe”, amelyet

Európa a második világháború óta nem látott.

Nem sokkal később Ukrajna Magyarországi Nagykövetsége is közleményt adott ki, ebben azt írják, hogy az Egység Ukrán Egyesület szervezte az akciót a Cipők a Duna parton holokauszt-emlékműnél, azoknak az áldozatoknak az emlékére, akik Mariupolban vesztették életüket.

Az nagykövetség a Facebookon posztolt közleményben így fogalmaz: „Képzeljék el, hogy majdnem 30 napig folyamatos ágyúzás és bombázás alatt állnak. Képzeld el, hogy a városban nincs fűtés. Nincs gyógyszer. Nincs víz. Nincs élelmiszer.

Képzeljék el, hogy a barátaik nem a temetőben vannak eltemetve, hanem egyszerűen az önök udvarában.

Képzeljék el, hogy az oroszok a civil infrastruktúrát bombázzák: házakat, iskolákat, templomokat, egyetemeket. Még egy óvóhelyet is, ahol az emberek megpróbálnak elbújni a halál elől.”

Nyitókép: Ukrajna Magyarországi Nagykövetsége / Facebook

Összesen 253 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
matykox
2022. március 28. 21:24
Menjenek haza tüntetni! ÉPs vigyék magukkal rögtön ezt a "segitőkész" ellenséget is!
darázs
2022. március 28. 21:01
pofátlan egy nép ez az ukrán a magyarokat, oroszokat üldözi a holokausztot ellopja
Házam Hazája
2022. március 28. 20:39
Melyik jövőlátó emlegette a SÁRGA VESZEDELMET?
Házam Hazája
2022. március 28. 20:37
Tiszta Amerika! A távoli biztonságból kiabálunk! Nem bántom őket, de ha emiatt vannak itt (tisztelet a kivételnek), menjenek haza és biztassák a harcosaikat otthon, ahogy azt a vezetőjük teszi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!