Müller Cecília, Soros-hálózat, missziós orvos, Liu Shaoang történelmi győzelme és Muzsikus együttes – megjelent az új Mandiner!

2022. február 17. 08:00

Hogyan értékeli a járványkezelést Müller Cecília? Kikből áll az ellenzéki árnyékkormány gazdasági csoportja? Hogyan élték meg a helyiek az ajkai templomtüzet? Lelepleződött Soros-hálózat, amerikai útirajz és progresszív menetelés a csőd felé – megjelent az új Mandiner!

2022. február 17. 08:00
null

Az egészségügy készen áll egy gyors, naprakész és ütőképes járványügyi rendszer fenntartására – mondja lapunknak Müller Cecília. Az országos tisztifőorvossal az operatív törzs működéséről, az oltásokról és egykori nyunyókájáról beszélgettünk címlapos interjúnkban. 

írja az Első karakterben Szilvay Gergely az lmbtqi-jelenség térnyerése kapcsán.

Közélet

Torz képet alkotnak Magyarországról a nemzetközi sajtóban, ebben a nemzet-közi NGO-knak és az elfogult újságíróknak egyaránt szerepük van – olvasható ki a napokban kiszivárgott nyilatkozatokból. Az érintettek manipulációt kiáltanak, ám a kettős mércére utaló mondatokat még nem cáfolták – összefoglaltuk a Soros-hálózat működésével kapcsolatos friss fejleményeket. 

Néhány óra alatt országos hírnévre tett szert a tósokberéndi templom, amelynek tornyában tűz keletkezett. Riportunkban szomorúságról és lelkierőről, feladatokról és segítő szándékról olvashatnak.

– írja publicisztikájában Navracsics Tibor kormánybiztos. 

A Szinkron kisrovatban Knopf Alexandra, az Alapjogokért Központ igazgatóhelyettese Orbán Viktor évértékelő beszédéről és a baloldal helyzetéről írt publicisztikájában. 

Külföld

Sok-sok potenciális beteget lát el gyakran borzalmas körülmények között, még borzalmasabb betegségek ellen küzdve Kongó mélyén Hardi Richárd szerzetes-szemészorvos. A gyógyítás és a hit embereként vállalja a nehézségeket több mint negyed évszázada – munkájával Külföld rovatunkban ismerkedhetnek meg. 

Miként lehet az USA, ez a történelemben mindig szerencsés, győzelmet győzelemre halmozó ország ennyire megosztott? Demkó Attila riportját olvashatják, aki Washingtonban, New Yorkban és Dallasban tapasztalta meg, mennyire mélyek lettek az ellentétek az Egyesült Államokban.

Wagner Péter, a Külügyi és Külgazdasági Intézet vezető kutatója a Mali és Franciaország, illetve az EU között zajló konfrontációról ír publicisztikájában. 

Demkó Attila az orosz-ukrán konfliktus diplomáciai aspektusától értekezik. 

Precedens & Makronóm

– a csökkenő eladások pedig a részvényeseknek sem. Vajon a jog, vagy a piaci logika téríti más belátásra a cégvezetőket? Precedens rovatunkban jártuk körül a kérdést.

Milyen értékek mentén neveljük gyermekeinket? – teszi fel a kérdést publicisztikájában Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, hangsúlyozva:

Az ellenzéki gazdaságpolitika meghatározói rendre téves diagnózist adnak a magyar gazdaságról: Makronóm rovatunkban megnéztük, hogy Bod Péter Ákos közgazdász, korábbi jegybankelnök, Bojár Gábor Graphisoft-alapító és Király Júlia közgazdász, egykori MNB-alelnök hogyan számára épít alternatív közgazdasági valóságot.

Sport

A magyar rövidpályás gyorskorcsolyázás elitje rendkívüli érzelmi hullámvasúton ment át az utóbbi időben, ám Liu Shaoang végül megnyerte Magyarország első egyéni aranyérmét a téli játékokon – sport rovatunkban felidéztük az ide vezető rögös utat. 

Meta, Élet és Utolsó figyelmeztetés

Böszörményi Nagy Gergely ezen a héten Rob Lyons tudományos újságíró könyvét ajánlja, aki szerint a társadalmi szintű étkezési zavar korában élünk. 

A Feminens oldalán Kun Zsuzsannát, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem vezérigazgatóját ismerhetik meg.  

Veszprémy László Bernát jegyzetében a Magyar Cobden Szövetségről ír. 

Budapesti történetek című kisrovatunkban a február 15-én megnyílt Álmok Álmodói 20 kiállítást ajánljuk.

Ötven éve indult a táncházmozgalom, és nyomban megalakult a Muzsikás együttes, amely megismertette eredeti népzenénket a nagyvilággal is. „Bartók személye mutatja, hogy békében megférhetne a népi és az urbánus mindenkiben” – vallja Hamar Dániel zenekarvezető, akivel Élet rovatunkban olvashatnak interjút.

Ezen a héten is készültünk kulturális programajánlóval, és az Örökül Magyarlapádról című lemezt ajánljuk. A tárcát Csender Levente írta. 

„»Szeretetország« újabb próbája lesz: méltón tud-e fogadni értékteremtést, értékvédelmet” – írja a lapot záró Utolsó figyelmeztetés rovatban Ókovács Szilveszter, az Operaház főigazgatója az intézmény közelgő megnyitója kapcsán. 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Régimikron
2022. február 17. 10:45
Nyunyóka. Hozzájárultál a kuvikfasiszta kurmány bukásához. Várom, hogy egy csokor kaktuszt dugjak az orrodba.
olajfa1
2022. február 17. 10:40
MAGYARORSZÁG SZABADSÁGÁRÓL FOG SZÓLNI az április 3.-ai népszavazás! 1848 után megint megtámadták országunkat! és megint a legbelső ügyeinkre akarnak CIONISTA BEFOLYÁST GYAKOROLNI! NE HAGYJUK! Az EU európaellenes politikája ellen PROTEST SZAVAZATOKKAL KELL VÉDEKEZNÜNK! MEG KELL MUTATNUNK NEKÜNK MAGYAROKNAK HOGY EZ A MI HAZÁNK!!!!!! A mi döntéseink nélkül nem hozhatnak ránk erőszakolt népeket, és a legbelsőbb legintimebb dolgainkhoz MÉG AZ EURÓPAI BÍRÓSÁGNAK SINCSEN SEMMI KÖZE!!!!!!!!! EU elleni PROTEST SZAVATATTAL KELL A FIDESZ POLITIKÁJÁT TÁMOGATNI!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!