Kivonják a szolgálatból a német rendőrkutyákat

2022. január 06. 15:16

Az ok egyszerű: most már állatkínzásnak minősül az a mód, ahogy bevetik őket.

2022. január 06. 15:16
null

A berlini rendőrség 130 kutyája közül 49-et kényszerpihenőre küldenek, mivel az akció közben alkalmazott módszerek már nem felelnek meg a hatályos törvényeknek – írta meg az Index. A „kényszerpihenő” azért jött el az ebek számára, mivel Németországban január elsejétől állatkínzásnak minősül az, hogy megrántják a pórázt és a nyakörv megszorításával kontrollálják az állatot.

A kutyás rendőrök pedig gyakorta alkalmazták ezeket a módszereket bevetés közben.

„Az állatvédelmi törvény változásai miatt jelenleg nem áll módunkban a szolgálati kutyáink egy részét bevetéseken használni” – közölte Thilo Cablitz rendőrségi szóvivő.

A rendőrség egyenlőre azt próbálja kitalálni, hogy a 49 ebet hogyan tudná tovább alkalmazni a törvény megsértése nélkül.

Nyitókép: MTI/EPA/Filip Singer

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaltran
2022. január 08. 21:58
Szerintem alkalmazzanak rendőrkrokodilokat. Így ha megrántják a pórázt, a kroki felzabálja a gaz rendőrgazdit. És akkor helyben a büntetés. Slussz passz. Amúgy nincs a történetben semmi különös. Amit a németek az utóbbi időben produkálnak, az maga az elmegyógyintézet. És lassan kötelező lesz bolondnak lenni.
roughneck
2022. január 07. 11:28
Kutyak helyett a rendoroket kell beidomitani, hogy szimatoljak ki a kabszert. Nekik nem kell poraz.
Potymog
2022. január 07. 08:35
A rendőrkutyák tapasztalataim szerint azon kutyák között vannak, akikkel a legtöbbet foglalkoznak, méghozzá a kutyákhoz legjobban értő emberek. Ellátásuk is a legjobbak között van. Egy kiképzett kutya értéke pedig nagyon nagy, úgyhogy vigyáznak is rájuk, amennyire csak tudnak. Ha csökken a számuk, az nem a kutyák javára válik, csak a bűnözőkére.
Potymog
2022. január 07. 08:17
"Németországban január elsejétől állatkínzásnak minősül az, hogy megrántják a pórázt és a nyakörv megszorításával kontrollálják az állatot." A póráz kapocs a kutya és gazdája között. Ha a gazda nem irányít, akkor majd a kutya fog. Vagy a kutyának szabad rángatnia a pórázt? Az nem számít emberkínzásnak? Vagy ezentúl nem lehet majd pórázt használni, és a szabadon futkosó kutyák bárkire ráhozhatják szabadon a frászt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!