The Daily Telegraph: Brüsszel egész Európában gyűlölet-bűncselekménnyé nyilvánítaná a homofóbiát

2021. december 08. 10:52

De az egyhangú döntést igénylő lépést az EU-val jelenleg is „kultúrháborúban” álló magyar és lengyel kormány várhatóan megvétózzák – írja a lap.

2021. december 08. 10:52
null

Az Európai Bizottság a nőgyűlölet és a homofóbia kriminalizálását is beemelné az uniós alapszerződésekbe, így ezek Európa-szerte bűncselekménynek minősülnének, de az egyhangú döntést igénylő lépést az EU-val egyebek mellett a melegek jogait, a jogállamiságot, illetve az EU-s jog elsőbbségét érintő kérdések kapcsán jelenleg is „kultúrháborúban” álló magyar és lengyel kormány várhatóan megvétózzák – írta a weboldalán és szerdai lapszámában megjelent cikkében a The Daily Telegraph.

A lap hozzátette: az EU-s igazságügyi miniszterek októberi ülésükön Lengyelország és Magyarország vétója miatt nem tudtak közös álláspontot elfogadni az uniós gyermekjogi stratégiával kapcsolatban, miután a két kormány az LMBT témák említésére hivatkozva elutasította a tervezetet, a magát a hagyományos kereszténydemokrácia védelmezőjeként beállító Orbán Viktor miniszterelnök pedig hétfőn arról írt, hogy küzdeni fog az új német kormány „bevándorláspárti, genderbarát, föderalista” programja ellen.

Nyitókép: MTI/EPA/AFP pool/Frederick Florin

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NTLLK
2021. december 09. 09:29
És természetesen aki nem homoszexuális, az nyilván homofób! Vagyis eljött az idő! Kötelező lett!
anaconda
2021. december 09. 08:42
És lesz gondolatrendőrség is? A Wikipédia szerint "A homofóbia félelem, idegenkedés a homoszexualitástól, illetve a homoszexuálisoktól." Vagyis be fogják tiltani a félelmet, és az idegenkedést a fajtalankodóktól? És szeretnünk is kell majd őket? Sőt fel is kell majd ajánlkoznunk nekik, ha kérik? Mikor lépünk ki ebből a fertőből?
Jinx
2021. december 08. 20:08
MZP-nek irány a brüsszeli böri?
Voltkocsmáros
2021. december 08. 16:01
Kezdem szégyelni magam hogy négy gyereket neveltem,iskoláztattam,diplomát szereztek. A BUZI KURVA ANYÁTOKAT! Meddig akarjátok feszíteni a húrt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!